Almanya'da korona sebebiyle ölenlerin sayısı 10'a çıktı

Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve çok kısa zamanda pek çok farklı ülkeye yayılmış olan yeni tip koronavirüsle alakalı salgın (Kovid-19) Avrupa'da hızlı bir şekilde yayılmakta.


Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve çok kısa zamanda pek çok farklı ülkeye yayılmış olan yeni tip koronavirüsle alakalı salgın (Kovid-19) Avrupa'da hızlı bir şekilde yayılmakta. İtalyanın yanı sıra İspanya ile birlikte Fransa'da ölümcül virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı her geçtiğimiz gün artış gösterirken, Almanya içerisinde de bilanço ağırlaşmakta. Almanya içerisinde yeni tip koronavirüs salgınından dolayı yaşamını yitirmiş olanların sayısı 10'a kadar yükselmiş durumdayken, ülkede yer alan vaka sayısı da 5.054'e kadar çıkmış oldu. 

Almanya içerisinde, 9 Mart tarihinde tam olarak 1040 şeklinde açıklanmış olan vakaların sayısı, bugün de  5.054 kişiyi bulmuş oldu. Virüsle alakalı salgından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı da 10'a kadar çıktı. Die Zeit Gazetesi'nin paylaşmış olduğu özel bir tabloya bakılırsa, Kuzey-Ren Vestfalya koronavirüs sebebiyle en fazla etkilenmiş olan bölge haline gelmiş durumda. 2.100 tane vakanın bulunmakta olduğu bölge üzerinde, 4 kişi yaşamını yitirdi.

Kuzey Ren-Vestfalya isimli bölgeyi de 827 tane vakanın yanı sıra 3 tane ölümle Baden-Vürtemberg bölgesi takip etmekte. En son ise 681 tane vakanın yanı sıra üç tane ölüyle Bayern bölgesi yer alıyor. Öteki bölgeler içerisinde vaka sayıları çok fazla öne çıkmasada gerek Alman hükümeti, gerek ise Alman medyası vaka sayıları konusunda artışın beklenmekte olduğuna vurgu yapıyor