Koronavirüs belirtileri gösteriyordu, karantinadan kaçmaya çalıştı

Iğdır ili içerisinde yurt dışından ülkemize giriş gerçekleştiren ve koronavirüs konusunda belirtiler taşıyan bir insan, karantinaya alınmaya çalışıldı.


Iğdır ili içerisinde yurt dışından ülkemize giriş gerçekleştiren ve koronavirüs konusunda belirtiler taşıyan bir insan, karantinaya alınmaya çalışıldı. Durumu hiç bir şekilde kabul etmeyerek hastaneden kaçmış olan şahıs, polis memurları tarafından kıskıvrak yakalandı.

Koronavirüs'le alakalı salgınla mücadelenin dahilinde yurt dışından gelmiş olan vatandaşların, 14 günlük süre boyunca karantinada tutulması gerekli. Iğdır ili içerisinde de yurt dışından gelmiş olan ve koronavirüs konusunda belirtiler gözlemlenen bir kişi, hastanede karantina altına alınacağını öğrendikten sonra polisten kaşmaya başladı. Kısa zaman içinde yakalanmış olan adam, görevli ekipler tarafından karantinaya alınmış oldu.

Yurt dışından geldiği açıklanan bir kişi, Iğdır Devlet Hastanesi içerisinde koronavirüs şüphesiyle karantina altına alınmak istendi. Koronavirüsle ilgili belirtiler göstermiş olan şahsa sağlık personelleri karantina altına alınmasının gerekli olduğunu ifade edildi. İzole edilmiş alan üzerine alınacak olduğunu öğrenmiş bulunan şahıs, hem kendisinin canını hem ise başkalarının canını hiçe sayıp hastaneden kaçmaya başladı.

Hastanenin hemen yanında yer alan bir şantiye alanına kaçmış olan vatandaşı arayabilmek amacıyla olayın gerçekleştiği yere polis memurları ile birlikte özel kıyafetli sağlık personelleri gelmiş oldu. Kaçmış olan şahıs hastaneden çok uzaklaşamadan polis personelleri tarafından yakalanmış oldu.