Trafik konusundaki yoğunlukta normalleşmeye başladı

Koronavirüs ile alakalı salgından dolayı bütün Türkiye üzerinde uygulamaya koyulan sokağa çıkma yasağının hemen sonrasında İstanbul ili içerisinde akşam trafiği eski günlerine geri dönüş yapıyor.


Koronavirüs ile alakalı salgından dolayı bütün Türkiye üzerinde uygulamaya koyulan sokağa çıkma yasağının hemen sonrasında İstanbul ili içerisinde akşam trafiği eski günlerine geri dönüş yapıyor. Megakent içerisinde trafik konusundaki yoğunluk 18:00 civarında %54 seviyesinde gözlemlenmiş durumda.

Koronavirüs ile alakalı en son Ramazan Bayramı içerisinde uygulamaya koyulan dört gün devam eden sokağa çıkma yasağının hemen sonrasında yaşam yavaş bir şekilde normale dönmekteyken İstanbul trafiği de maalesef ki eski zamanlarına yaklaşmaya başladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü içerisinde saatler 17:00 itibariyle iki yönlü yoğun bir trafik yaşanmış durumdayken, yağışın da etkisinden dolayı kentin tamamında saatler 18:00 - 19:00 arasında trafik konusundaki yoğunluk %50'leri geçip %54'e kadar yükselmiş oldu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde de Anadolu yakasına geçiş kısmında bir yoğunluk bulunduğu gözlemlenmiş durumda.

Akşam saatlerine doğru evlerine dönme konusunda isteği bulunan vatandaşlar, toplu ulaşım araçları içerisinde ve trafik akışında çok büyük bir yoğunluk oluşturmuş oldu.

Vatandaşlar ise otobüs duraklarında sosyal mesafeye kısmi bir şekilde uydular ve maske takmayı sürdürdüler. Görevliler ise, toplu taşıma araçları içerisinde sosyal mesafeye uymamakta olan vatandaşlara da uyarıda bulundu..