Vatandaşlar Çin aşısı yaptıracak mı?

Çin üzerinden satın alınmış olan Covid-19 aşılarının ülkemize gelmesinin hemen sonrasında MetroPOLL  Araştırma Firması, yeni bir tane daha anket yapmış oldu.


Çin üzerinden satın alınmış olan Covid-19 aşılarının ülkemize gelmesinin hemen sonrasında MetroPOLL  Araştırma Firması, yeni bir tane daha anket yapmış oldu. 'Koronavirüs aşısı geldiği zaman yaptıracak mısınız?' şeklindeki sorunun yöneltilmiş olduğu ankete katılmış olanların %51,5'lik kısmı 'Elbette, yaptıracağım' ifadelerine yer verirken; 'Hayır, yaptırmayacağım' diye cevap verenlerin oranı da %48,5 olmuş durumda.

Ülkemizin Çin'den satın almış olduğu Sinovac markasına sahip koronavirüs aşılarının 3 milyon doz miktarındaki ilk bölümü çarşamba günü sabah erken saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelmiş oldu. Konteynerler, uçağın içerisinden alındıktan hemen sonrasında ise Sağlık Bakanlığı'nın deposuna nakil edildi. Covid-19 aşılarının ülkemize gelmesinin hemen sonrasında MetroPOLL Araştırma Şirketi dikkatleri çekmekte olan bir anket  yapmış oldu. 

"Koronavirüs aşısı geldiği zaman yaptıracak mısınız?' şeklinde bir sorunun yöneltilmiş olduğu ankete katılmış olanların %51,5'lik kısmı 'Elbette, yaptıracağım' ifadelerine yer verirken; 'Hayır, yaptırmayacağım' diye cevap verenlerin oranı da %48,5 olmuş durumda.

Covid-19 aşısıyla alakalı olarak daha öncesinde farklı bir firma aracılığıyla yapılmış olan anket içerisinde, 'Aşı yaptıracağım' cevabını verenlerin oranı %46 seviyelerinde, 'Hayır yaptırmayacağım' şeklinde cevap vermiş olanların sayısı da %54 seviyelerinde hesaplanmıştı.