150 senelik bir tarih satılıyor

Sultanahmet Meydanı içerisinde yer alan Nuri Kenan Paşa’ya ait 150 senelik tarihi bina, satışa çıkartılmış durumda.


Sultanahmet Meydanı içerisinde yer alan Nuri Kenan Paşa’ya ait 150 senelik tarihi bina, satışa çıkartılmış durumda. İstanbul ilinin tam da kalbinde yer almakta bulunan ve dünya üzerindeki en önemli tarihi simgelere komşu durumda bulunan bina, Ayasofya’ya  sadece 70 metre, Sultanahmet Camii’ne sadece 100 metre  ve Yerebatan Sarnıcı’na  da 30 metrelik bir uzaklıkta yer alıyor. Öte yandan söz konusu bina, bütün kentlerin, Doğu Roma İmparatorluğu’na ne kadar uzak olduğunun ölçülmesi maksadıyla yaptırılmış olan ve dünyanın merkezi şeklinde kabul görülen Milyon Taşı’nın da hemen yan tarafında yer alıyor.

Leman Esma Kasay Hanı’nın tarihiyle ilgili olarak bilgiler aktaran Gayrimenkul Danışmanlarından Evrim Kırmızıtaş Başaran, binanın Sultan II. Abdülhamit’in paşaları arasında yer alan Nuri Kenan Paşa aracılığıyla 1880 senesinde yaptırıldığını, 1972 senesi içerisinde de Alman Weber şirketi aracılığıyla aslına uygun bir şekilde betonerme renövesinin yapıldığına değindi. Nuri Kenan Paşa'nın aslına bakılırsa bir doktor olduğunu ve buranın da onun muayenehanesi. olduğuna değindi. Nuri Kenan Paşa'nın, Kanlıca’da yer alan yalısından her gün buraya kadar gelerek hastalarıyla ilgilendiğini, şimdilerde ise o yalı içerisinde de Ali Koç'un oturduğunu ifade etti.

Nuri Kenan Paşa’nın torunlarının torunları aracılığıyla ilk defa ilk elden satışa çıkartılmış olan bu eser, 600 metrekarelik bir büyüklüğe sahip. 10 tane odası ile birlikte iki tane salonu yer alan söz konusu binanın satış fiyatı da 120 milyon Türk Lirası şeklinde belirlendi.