Clubhouse adlı uygulama güvenli mi?

Clubhouse adlı uygulama son zamanlarda hem dünya üzerinde hem ise Türkiye içerisinde fazlasıyla popüler bir hale gelmiş oldu.


Clubhouse adlı uygulama son zamanlarda hem dünya üzerinde hem ise Türkiye içerisinde fazlasıyla popüler bir hale gelmiş oldu. Bu vaziyet podcast adlı yayınların son zamanlar içerisinde toparlanmış olmasıyla beraber ses tabanı bulunan ürünlere artış gösteren ilginin  önemli bir yansıması gibi gözükmekte. Clubhouse adlı uygulama, aslında bir sosyal ağın temel dinamiklerinden biri olan insanların birbirlerini bulmasının yanı sıra  etkileşimde bulunabilmesi amacıyla da gereken her şeye sahiptir. Fakat kayıt ile alakalı aşamanın mevcut durumundan dolayı sahte bir güvenliğin yanı sıra mahremiyet ile birlikte yakınlık duygusu yaratabilmekte. Böyle olması da, kullanıcılar yönünden internet üzerinde herhangi bir kamusal alanı kullanmaktayken karşılaşılmış olanlara benzeyen dikkat edilmesi gerekli bir takım riskler oluşturmakta.

Uygulamanın açık bir şekilde ortaya çıkartmış olduğu bahsi geçen risklerden bir tanesi de gizlilik. Bu genel olarak insanların benzeyen bir düşünesi bulunan bireylerin yanı sıra arkadaşları tarafından çevrelenmiş hissetmelerinden dolayı bağlantılı bir şekilde ve de bu, insanların çok daha doğal bir şekilde davranmalarına sebep olmakta. Bu vaziyet, kazara söz konusu özel bilgileri mağdur olanlara karşı kullanma amacıyla sürekli olarak tetikte bulunan suçlular için çok önemli bir fırsat yaratabilmekte. Üstüne üstlük bu şekilde bir vaziyette bahsi geçen ifadenin bağlam dışına çıkartılmış olduğunun kanıtlanması da fazlasıyla zor.