Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'da toplu ulaşım konusunda açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'lu hemşehrilerimizin dikkatine'' şeklindeki bir notla, alınmış olan kısmi kapanma kararlarına yönelik olarak açıklamalarda bulundu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'lu hemşehrilerimizin dikkatine'' şeklindeki bir notla, alınmış olan kısmi kapanma kararlarına yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Alınmış olan yeni kararlara bakılırsa; 18 yaş altının yanı sıra 65 yaş üstündeki vatandaşların toplu taşıma kartları kapatılmış olacak, sokağa çıkma ile alakalı yasağın 3 saat öncesi itibariyle (16:00 ila 19:00 saatlerinin arasında) toplu taşıma araçları tam kapasitede hizmet veriyor olacak.

Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının hemen sonrasında yapmış olduğu açıklama içerisinde Ramazan ayının ilk iki haftalık zaman zarfında kısmi kapanma kararı alınmış olduğu konusunda duyuru yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)'nin Başkanı olarak görev yapmaya devam eden Ekrem İmamoğlu da kısmi kapanma kararıyla alakalı olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. ''İstanbullu hemşehrilerimizin dikkatine'' şeklindeki bir notla paylaşım yapmış olan İmamoğlu, açıklamasında İBB içerisinde toplu ulaşımla alakalı yeni düzenlemelerin yapılmış olduğu açıklamasında bulundu.

İBB ekibi olarak toplu ulaşım konusunda yarından itibaren ''yoğun saat'' ile alakalı uygulamaya geçileceğinin yanı sıra bütün toplu taşıma sistemlerinin sokağa çıkma yasaklarının yaklaşık olarak üç saat öncesi itibariyle (16:00 ila 19:00 saatlerinin arası) tam kapasitede hizmet vermiş olacağı ifade edildi.

Aynı zamanda 18 yaş altındaki vatandaşlarla beraber 65 yaş üstündeki vatandaşlara ait olan İstanbul kartlar Cumhurbaşkanlığı kararları gereğinde ulaşıma kapatılacağı ifade edildi.