Hacklenmiş olan yazıcılarla yeniden gündeme geldi

YouTube platformunun 2013 senesinden bu zamana kadar en fazla aboneye sahip durumdaki kullanıcısılarından PewDiePie, bu ünvanını sürdürebilmek amacıyla hackerlarında desteğini almış durumda.


YouTube platformunun 2013 senesinden bu zamana kadar en fazla aboneye sahip durumdaki kullanıcısılarından PewDiePie, bu ünvanını sürdürebilmek amacıyla hackerlarında desteğini almış durumda. Hacklenmiş olan 150.000 taneye yakın yazıcı PewDiePie'ya ait youtube kanalına abone olunmasını belirtmekte olan dökümanlar basmaya başladı.

PewDiePie ismi ile tanımakta olduğumuz İsveç vatandaşlarından Felix Kjellberg, şu zamanlar YouTube platformunun en fazla aboneye sahip olmayı başaran kullanıcısı olma yarışı içerisinde T-Series adlı kanalla fazlasıyla sıkı bir rekabet içine girdi.

Bu süreç içerisinde PewDiePie‘a destek olabilmeyi amaçlamış olan bir hacker, uzaktan erişilmeye açık olduğunu tespit etmiş bulunduğu dünyanın değişik noktalarında yer alan 150.000 taneye yakın yazıcının desteğini almayı istedi.

T-Series isimli kanalının aboneliğinden çıkarak, PewDiePie‘e ait youtube kanalına abone olmalarını söylemiş olan hacker, bu yarış içerisinde kesinlikle T-Series‘in yenilmesinin gerekli olduğunu da ifade etti.

TikTok isimli uygulamayı da silmelerini konusunda bir talepte bulunan hackerın bu reklamı yapabilmek amacı ile, Shodan üstünden 9100  isimli portu açık ve de yetkilendirme gerektirmemekte olan yazıcıları seçmiş olduğu konusunda da bir düşünce mevcut.

Gündeme gelen bu olayla alakalı olarak PewDiePie‘nin tam olarak nasıl bir açıklama yapacak olduğu da herkes tarafından çok büyük bir merak ile beklenmekte.