Ankara ilinde çok kritik bir toplantı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanı'na bağlı Suriye Özel Temsilcisi görevinde bulunan Büyükelçi James Jeffrey ve beraberinde bulunan heyet, Türkiye - Amerika Birleşik Devletleri Suriye Çalışma Grubunun 3. Toplantısı amacıyla başkent Ankara'ydı.


Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanı'na bağlı Suriye Özel Temsilcisi görevinde bulunan Büyükelçi James Jeffrey ve beraberinde bulunan heyet, Türkiye - Amerika Birleşik Devletleri Suriye Çalışma Grubunun 3. Toplantısı amacıyla başkent Ankara'ydı. Dün sabah erken saatlerde Dışişleri Bakanlığında başlamış olan heyetler arasındaki toplantı 5 saat kadar sürdü. 

Yaklaşık  olarak 5 saat devam eden bu toplantıda Suriye'de meydana gelen son gelişmeler, Münbiç yol haritası içerisinde gelinmiş olan son durumun ele alınmakta olduğu ifade edildi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı görevinde bulunan  Joel Rayburn, Dışişleri Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Sedat Önal ve Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'den askeri yetkililerin yer almış bulunduğu toplantı esnasında terör örgütlerinden PKK / PYD / YPG'nin bölge içindeki varlığından duyulmakta olan rahatsızlık ve Suriye'nin kuzey bölgesinde Amerika Birleşik Devletleri ile YPG arasında devam eden işbirliğinden duyulmakta olan rahatsızlığın dile getirilmesinin beklenmekte olduğu öğrenildi. Toplantı içerisinde öte yandan Türkiye'nin hak ile menfaatlerinin korunabilmesi ve güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla her türden tedbirin alınmaya devam edilecek olduğu ve Türkiye'nin Firat'ın doğu bölgesinde yer alan terör unsurlarının bertaraf edilebilmesi hususundaki kararlılığının vurgulanmasının beklenmekte olduğu da öğrenildi. Öte yandan yandan, bölücü terör örgütünün bölgeyi komple terk etmesinin gerekli olduğunun da altının çizilmesi beklenmekte.