Bu hafta hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftayla alakalı hava durumu raporunu paylaşmış durumda. 13 ila 17 Ocak 2020 tarihleri arasındaki hava tahmin raporuna şöyle bir göz attığımızda yeni haftanın ilk günü içerisinde hafta sonundan kalan sıcaklıklar sürecek.

Bu hafta hava nasıl olacak?


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftayla alakalı hava durumu raporunu paylaşmış durumda. 13 ila 17 Ocak 2020 tarihleri arasındaki hava tahmin raporuna şöyle bir göz attığımızda yeni haftanın ilk günü içerisinde hafta sonundan kalan sıcaklıklar sürecek. Doğu Anadolu bölgesinin kuzey kısımlarında  da hava eksi derecelere kadar düşüş gösteriyor. İstanbul ili içerisinde de çarşamba gününe dek güneşli hava etkisini gösteriyor olacak. Perşembe günü ya da cuma gününde de yağışlı hava etkili olmaya başlayacak.

Yeni haftanın ilk günü içerisinde hafta sonundan kalan sıcaklıklar halen sürüyor. Orta ile birlikte kuzey bölgeler üzerinde çok ciddi bir değişim konusunda beklenti yok. İç Ege Bölgesi ile birlikte İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgesi güne sıfırın altında başlamış olacak.

Doğu Anadolu Bölgesinin kuzey kısımları içerisinde de hava eksi derecelere kadar inmiş oluyor. Yurdun çok büyük bir bölümünde haftanın tamamında herhangi bir yağış beklenmemekte. Lakin cuma gününde ise yurdun tamamı sağanak yağışın etkisinde bulunacak.

Doğu Karadeniz Bölgesi içerisinde Gümüşhane iliyle Bayburt ilinin etrafıyla Doğu Anadolu Bölgesinde Hakkari ilinin etrafında çok yoğun  bir kar ihtimali bulunmakta. Yüksek bir basınç etkisinden dolayı gece ayaz etkili olacakken sabah saatlerine doğru da sis beklentisi var. Doğu Karadeniz Bölgesi içerisinde pazartesi günü sabah saatlerine dek sağanak yağış beklentisi var.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.