Emrah Karaduman'a Apple şoku

Emrah Karaduman, sözüyle birlikte bestesini yaparak ünlü şarkıcılardan biri olan Aleyna Tilki'ye okutmuş olduğu ''Dipsiz Kuyum'' adına sahip şarkısının, iTunes üzerinde, muhteviyatı değiştirilmiş bir şekilde farklı birinin eseri şeklinde paylaşılmasından dolayı Apple şirketiyle davalık olmuş durumda.

Emrah Karaduman'a Apple şoku


Emrah Karaduman, sözüyle birlikte bestesini yaparak ünlü şarkıcılardan biri olan Aleyna Tilki'ye okutmuş olduğu ''Dipsiz Kuyum'' adına sahip şarkısının, iTunes üzerinde, muhteviyatı değiştirilmiş bir şekilde farklı birinin eseri şeklinde paylaşılmasından dolayı Apple şirketiyle davalık olmuş durumda. Mahkeme ise, ünlü müzisyenlerden biri olan Emrah Karaduman'ın ''manevi ya da mali haklara tecavüz'' şeklindeki bir iddiayla açmış olduğu dava üzerinde, konunun alanı içerisinde uzman 3 kişiden oluşan bilirkişi heyeti tarafından incelenmesi konusunda bir karar verdi.

Karaduman'ın avukatı  görevinde bulunan Alparslan Berber ise, Apple Teknoloji şirketiyle birlikte söz konusu bu şarkıyı kendisine ait bir durumdaymış gibi davrandığını iddia ettiği Tolga Karahan'la ilgili olarak; ''manevi ya da mali haklara tecavüz'' şeklindeki iddia ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Fikri ile birlikte Sinai Haklar Bürosu'na 2 tane farklı suç duyurusunda bulunmuş oldu. Öte yandan İstanbul 1. Fikri ile Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi içerisinde söz konus ubu tecavüzün meni, uğranılmış olan zararın bedelinin yanı sıra manevi tazminat ödenmesi istekleriyle de dava açmış oldu.

Mahkemeye sunulmuş olan dava dilekçesi üzerinde, telif hakları tamamen Karaduman'a ait durumda bulunan eserin, sanatçının herhangi bir şekilde bilgisi bulunmadan ve kendisinden  hiç bir şekilde izin alınmadan, haksız bir şekilde ve  hukuka aykırı  olarak değiştirilip kullanıldığı ifade edildi. Eserin paylaşılmasından meydana gelen tecavüzün meni ile birlikte sözleşme gerçekleştirilmiş durumda bulunsa istenebilecek rayiç bedelin 3 katı tutarına sahip uğranışmış zararın bedelinin yanı sıra  50.000 Türk Lirası tutarında manevi zararın faizi ile beraber davalılardan tahsil edilmesi talep edildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.