Tarık Akan mezarının başında anıldı

Yeşilçam filmlerinin efsane isimleri arasında yer alan Tarık Akan, yaşamını yitirmesinin 3. senesinde mezarı başında anılmış oldu.

Tarık Akan mezarının başında anıldı


Yeşilçam filmlerinin efsane isimleri arasında yer alan Tarık Akan, yaşamını yitirmesinin 3. senesinde mezarı başında anılmış oldu. Bakırköy ilçesinde yer alan Zuhuratbaba Mezarlığı içerisinde gerçekleştirilen özel anma törenine, Akan'ın ailesinin yanı sıra oyuncu arkadaşları ile birlikte  siyasi partilerin bazıları ve STK'ların temsilcileri ile sevenleri katılım gerçekleştirdi.

Tarık Akan'ın oğlu olan Yaşar Özgür Üregül, gerçekleştirilen bu törene katılım gerçekleştiren herkese teşekkürlerini iletti. Üregül, babasının vefat etmesinin üstünden üç sene geçtiğini anımsatarak; ''Dün yaşanmış gibi çok özlüyoruz ancak 20 seneden beri yokmuş gibi  de uzak gelmekte şu an. Harika bir babaya yeniden veda etmiş olduk bugün'' ifadelerine yer verdi.

Akan'ın oyuncu arkadaşlarından bir tanesi olan, aynı zaman içerisinde Nazım Hikmet Kültür ile Sanat Vakfı'nın Başkanı görevinde bulunan Rutkay Aziz açıklamasında, ''Tarık benim canımın içi en iyi arkadaşımdı. Bakırköy kökenliydi. Yaşamın en büyük keşiflerinden biri ölümmüş ancak nedense bu söz konusu keşif hep bizim sevmiş olduklarımı buluyor. Her defasında biraz daha yalnızlaşmış oluyoruz. Kendi adıma söylemek gerekirse en çok yalnızım, bir de Tarık'tan sonra... Onu fazlasıyla özlüyorum'' ifadeleri ile konuşma yaptı.


Tarık Akan'ın 52 senelik arkadaşlarından biri olan Zeki İrfanoğlu ise Tarık Akan olmayan bir yaşama alışmanın  fazlasıyla zor olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.