Yıldız Kenter için tören gerçekleştirildi

Geçmiş olduğumuz Cumartesi gününde akciğer rahatsızlığından dolayı Nişantaşı semtinde yer alan özel bir tane hastaneye götürülen Yıldız Kenter, burda gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hiç bir şekilde kurtarılamadı.

Yıldız Kenter için tören gerçekleştirildi


Geçmiş olduğumuz Cumartesi gününde akciğer rahatsızlığından dolayı Nişantaşı semtinde yer alan özel bir tane hastaneye götürülen Yıldız Kenter, burda gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hiç bir şekilde kurtarılamadı. Türkiye tiyatrosunun usta isimlerinden biri olan Yıldız Kenter'e özel olarak Kenter Tiyatrosu içerisinde bir tören gerçekleştirildi. Törene katılım sağlayan sanatçılar, yaşamını yitiren usta tiyatroculardan biri olan Yıldız Kenter'i açık bir şekilde anlatmış oldu. Usta durumda bulunan sanatçının cenazesini taşımış olanların arasında ise Bülent Şakrak ile birlikte Okan Yalabık da yer aldı.

Törene katılım gerçekleştirmiş olan oyunculardan Nevra Serezli, Türkiye tiyatrosunun usta isimlerinden biri olan Yıldız Kenter ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; ''Tiyatromuzun temel taşlarından bir tanesi. Ben gözlerimi açtığımda, Yıldız ile Müşfik Kenter'le tanışmıştım. 1963 yılından bu yana her bir oyununu da izlemiş oldum. Birlikte İngiltere içerisinde bir tane oyun oynayabilme şerefine de nail olmuştum. Sürekli olarak fazlasıyla hayranlıkla izlemiş olduğum çok bir sanatçıydı. Çok iyi bir ustam olmasının yanı sıra hocam da olmuştu bir yıl. İnsanların bazıları var ya hani onlar kesinlikle gitmeyecekmiş gibi düşünceler olur. Yıldız hocamın gitmesi de bu şekilde fazlasıyla şok etmiş oldu beni. Zira o sürekli olarak vardır. Sürekli olarak bu tiyatro içerisinde şu perde açılmış olacaktır. Bizler ise arkaya kulise giderek onu öpüp sonrasında da kutlayacağız. O ise bizleri hep karşılayacakmış gibi gelmekte. Bu son seneler içerisinde çok fazla değer yitirmiş olduk.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.