Anjiyo ile kalp boşluğunu kapattılar

Malatya ili içerisinde 69 yaşında bulunan hastanın kalbi üzerinde yer alan boşluk, bölge içinde ilk defa İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan anjiyoyla kapatılmış olduğu ifade edildi.

Anjiyo ile kalp boşluğunu kapattılar


Malatya ili içerisinde 69 yaşında bulunan hastanın kalbi üzerinde yer alan boşluk, bölge içinde ilk defa İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan anjiyoyla kapatılmış olduğu ifade edildi.

Türkiye içerisinde sadece birkaç tane merkezde, Doğu ile birlikte Güneydoğu Anadolu bölgeleri üzerindeyse ilk defa gerçekleşmiş olan operasyon kapsamında; ''sol atriyal apendiks ifade edilen bir kalp boşluğu'' anjiyo yöntemi kullanılarak müdahale edilip kapatılmış oldu. Normal olarak açık bir şekilde 4 ila 6 saat arasında devam eden bu operasyon, alınmış olan cihazlarla beraber anjiyo yöntemi ile kapalı bir şekilde 45 dakika içinde bitirildi.

İnönü Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Ahmet Kızılay, gazetecilere yapmış olduğu açıklama içerisinde, dün gerçekleşmiş olan ameliyattan sonra hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkça ifade etti. Kalbin sol kulakçığı içerisinde pıhtı oluşturmuş olan hareketi çok fazla azalmış ve boşalma gösteren bir bölgenin ameliyat yapılarak kapatılmış olduğunu ifade eden Kızılay; ''Bu durum Türkiye içerisinde de bölge üzerinde de ilk olan işlemlerin arasında yer alıyor. Daha öncesinde Türkiye içerisinde bir kaç  tane merkezin, birkaç tane hastaya uygulamış olduğu bir yöntem olarak bilinmekteydi. Hastanemiz içerisinde, ekibimiz ile birlikte hocamızın başarı ile yapmaları bizi çok fazla gururlandırmış oldu. Bu, dünya üzerinde gelişmiş olan yeni ne türde bir teknoloji var ise ilk uygulamış bir merkez olarak öne çıktığımızın da bir göstergesidir.'' ifadeleri ile konuşma yaptı.

İnönü Üniversitesinin Tıp Fakültesinde Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı  görevinde bulunan Profesör Doktor Hasan Pekdemir de ameliyat etmiş olduğu bu hastasının 69 yaşında bulunduğunu ve tam olarak 2 defa beyin felci geçirmiş olduğuna vurgu yaptı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.