Anne Sütünün Önemi

Anne sütü insan gelişimi açısından çok önemlidir. Özellikle bebek dünyaya gelmesiyle ilk 6 ay anne sütü bebeğin gelişiminde büyük rol oynamaktadır.

Anne Sütünün Önemi


Anne sütü insan gelişimi açısından çok önemlidir. Özellikle bebek dünyaya gelmesiyle ilk 6 ay anne sütü bebeğin gelişiminde büyük rol oynamaktadır.

Günümüzde anne sütüne yakın olduğu söylense de asla anne sütünün yerini tutmayacak ürünler mevcuttur. Normal şartlarda bebeğin 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesi ön görülmüştür fakat ülke ekonomisi dahi bu durumu etkilemektedir. Çalışmak zorunda olan anneler ilk 6 aydan sonra ya hazır mamalara yönelmekte ya da sütünü sağıp buzlukta muhafaza etmektedir. Tabi ki bu durum sütün kalitesini oldukça düşürmektedir. Çalışan annelere doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 16 hafta izin verilmektedir. Tabi ki bu süre yeterli değildir. Çalışmak zorunda olan annelerin bu durum karşısında hazır mama yada süt sağması kaçınılmaz olmuştur. Süt izini ile gün içerisinde eve gidip bebeğini emzirme imkanı veren iş verenler mevcut fakat iş ev mesafesi uygun olmayan anneler bu durumdan faydalanamıyor.

Kurumsal bazı şirketler şirket içinde yaptıkları kreş bebek emzirme odası gibi desteklerde bulunabiliyor. Devlet kanadında da annelere bu durumdan dolayı etkili destek verilmeye başlandı az da olsa annelere nefes aldıran bu desteklerin artmasını ümit ediyoruz. Doğum sonrası bazı annelerde süt gelmesinde sıkıntı yaşanmaktadır. Özellikle sigara ve alkol kullanan kadınlarda çok sık rastlanılan bu durum anne sütü alamayan bebekte büyüme evresinde sorun yaşatmaktadır. Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi ihtiyacı olan bütün vitaminleri karşılamaktadır. Eskilerde anne sütünün gelmemesi durumunda bir süt anne yardımı almak yapılabilecek en uygun hareketti .Günümüzde yine tercih edilen durum olsa da hazır mamalar bu imkanın önüne geçmeyi başarmıştır. Annelere  tavsiyemiz doğum sonrasında bebeği emzirmede ya da çalışmaktan dolayı bebeğe süt verememe gibi durumlarda süt annesi ilk akıllara gelecek çıkış olarak düşünülmelidir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.