Aşılama konusunda çok daha yeni bir dönem

Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu özel bir açıklamaya bakılırsa, son yapılmış olan sevkiyatla beraber toplam olarak 3 milyon doza kadar ulaşan BioNTech şirketinin aşıları, özel depolar içerisinde saklanmaya başlamış oldu.

Aşılama konusunda çok daha yeni bir dönem


Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu özel bir açıklamaya bakılırsa, son yapılmış olan sevkiyatla beraber toplam olarak 3 milyon doza kadar ulaşan BioNTech şirketinin aşıları, özel depolar içerisinde saklanmaya başlamış oldu. Aşı sırası gelmiş olan vatandaşlara da seçme konusunda hak verildi. Buna bakılırsa vatandaşlar, aşı randevusu alma esnasında Sinovac veyahut BioNTech şirketinin aşısından bir tanesini seçebiliyor olacak.

Türkiye, BioNTech şirketinin aşısıyla beraber yeni bir döneme girmiş oluyor. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, başarılı bir biçimde yürütülmeye devam eden aşı çalışmaları için BionTech şirketine ait aşı da dahil oldu. Son yapılan sevkiyatlarla beraber toplam da 2,8 milyon tane doza kadar ulaşmış olan BionTech şirketinin aşıları, özel koşullara sahip durumda bulunan Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı depolarına yerleştirilmiş oldu.

Milliyet gazetesinin yapmış olduğu habere bakılırsa, analiz çalışmalarının hemen sonrasında uygulanmaya başlanacağı açıklanan aşı Nisan ayı içerisinde 4.5 milyon doza kadar ulaşmış olacak. Öte yandan 30 milyon dozla ilgili olarak şirketle opsiyonlu anlaşma sağlanmış oldu. Şirketin üretim kapasitesinin artış göstermesiyle beraber aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları sürecek. Aşılar, Sağlık Bakanlığının depoları içerisinde saklama koşullarına uygun bir şekilde tasarlanmış olan özel odalarda -80 derecelik bir alanda muhafaza edilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.