Çin aşısıyla ilgili yeni bir gelişme

Ülkemizde de uygulanmaya başlanan Çin aşısının üreticisi konumunda yer alan Sinovac şirketi aracılığıyla yapılmış olan açıklama içerisinde, aşıyla alakalı ikinci dozunun birinci dozun iki hafta ardından değil de üç hafta ardından yapılması konusunda öneriler yapıldı.

Çin aşısıyla ilgili yeni bir gelişme


Ülkemizde de uygulanmaya başlanan Çin aşısının üreticisi konumunda yer alan Sinovac şirketi aracılığıyla yapılmış olan açıklama içerisinde, aşıyla alakalı ikinci dozunun birinci dozun iki hafta ardından değil de üç hafta ardından yapılması konusunda öneriler yapıldı. Açıklama içerisinde, bu söz konusu protokol uygulandığı zaman aşının etkinlik seviyelerinin %20 daha artış göstererek %70'e kadar ulaşmış olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Çin koronavirüs aşısının Faz 3 ile alakalı denemelerinin yürütülmekte olduğu Brezilya içerisinde, denemelere yönelik olarak çok daha yeni sonuçlar gelmeyi sürdürmekte. Çin asıllı Sinovac Biotech firması, Brezilya'da gerçekleştirilen Faz 3 çalışmaları esnasında Covid-19 ile alakalı aşının iki dozunu üç haftalık arayla almış olan hasta grubu içerisinde %20'lik bir etkinlik artışı gözlemlenmiş olduğunu açıklamış oldu. 1394 kişi üzerinde yapılmış olan bu araştırma esnasında aşının ikinci dozu, iki haftanın ardından değil üç haftanın ardında verilmiş oldu. Bu söz konusu yöntemin sonrasında aşının etkinliği de %20 daha fazla çoğalarak %70'e kadar çıkmış oldu. Sinovac şirketi, bu söz konusu uygulamanın  çok daha güçlü bir antikor tepkisine sebep olduğunu belirtmiş olsa da bu gruba yönelik olarak sonuçların kısıtlı durumda bulunduğunu ve bilimsel yönden daha az güvenilir durumda bulunduğunu kaydetmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.