Çocuklar gece yarısı böbrek reflüsü sebebiyle altını ıslatıyor olabilir

Çocuklar fazlasıyla hassas durumda bulunan bir bağışıklık sistemine sahip olarak öne çıkmaktadır.

Çocuklar gece yarısı böbrek reflüsü sebebiyle altını ıslatıyor olabilir


Çocuklar fazlasıyla hassas durumda bulunan bir bağışıklık sistemine sahip olarak öne çıkmaktadır. Hassas bağışıklık sistemleri için bir de havuz sezonunun açılmış olması ilave edildiği zaman hastalıkların bazıları da kaçınılmaz olabilir. Böbrek reflüsünde olduğu gibi.. 

Çocuklar üzerinde fazlasıyla sık bir şekilde rastlanılmakta olan bir ürolojik problem olarak öne çıkan vezikoüreteral reflü veyahut herkesin bildiği adıyla böbrek reflüsü, idrar kesesi içerisinde birikmiş olan idrarın böbreklere geri kaçması hali olarak öne çıkmaktadır. Normal şartlar içerisinde böbreklerden mesaneye akması gerekli olan idrar böbrek reflüsü bulunan kişilerde tersi tarafta akış göstermektedir. Böyle olması da enfeksiyona davetiye çıkartmış olur. 

Böyle bir şeyin ortaya çıkması konusunda pek çok değişik faktör söz konusu olarak öne çıkmaktadır. İdrar kanalının mesaneye açılmakta olduğu noktada meydana gelen anatomik bir durumda ve fizyolojik bir bozukluk ortaya çıkabilir.  Genetik  olarak öne çıkan faktörler böyle olmasında çok büyük bir rol oynar. İşeme esnasında dolu idrar kesesi içerisinden normalde böbreklere doğru idrar kaçağının bulunmaması gereklidir. Vezikoüreteral reflüsü mevcut durumda bulunan çocuklarda burda yer alan kapakçık mekanizması bozuk olabilir. Bundan dolayı da idrar böbreğe doğru geri kaçmış olur. Bunun sonrasında çok ciddi idrar yolu enfeksiyonları meydana gelir. Böyle olması ise zaman yitirmeden önlem alınmasının gerekli olduğu bir sağlık sorunudur. Aksi bir durumda ise böbreklerde kalıcı hasarlar bırakacak olabilir.
 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.