Doğal ve Bitkisel Yollar İle Varis Tedavisi

Varis tedavisi için sizlere iki yol önerisinde bulunacağım. 2 kolay adım ile varisten kurtulma şansı yakalayabilirsiniz.

Doğal ve Bitkisel Yollar İle Varis Tedavisi

Varis tedavisi için sizlere iki yol önerisinde bulunacağım. 2 kolay adım ile varisten kurtulma şansı yakalayabilirsiniz.

1. Adım: Damarlar  Üzerinde bulunan Baskıyı Azaltmalısınız.

Varisten kurtulabilmek için, önce damarlar üzerindeki baskıyı azaltmalısınız. Özellikle damarlarınız bacaklarınızı yerçekimine karşı, kalbe yani "tepeye" kan pompalaması yapmak zorundasınız. Neyse ki, kolay yaşam tarzı farklılıkları büyük ölçüde damarların katlanması zorunda kaldığı basıncı azaltabilir.

İşte damarda oluşan basıncı azaltmanın bir kaç yolu şu şekildedir.

Doğru Egzersiz Yapabilmek

Bazı sporlar damar üzerinde oluşan etkileri sebebi ile tavsiye edilmemektedir. Bu sporların etkileri ise kan akışını engelleyip damarlar üzerindeki baskıyı yükseltmektedir.. Eğer tavsiye edilmemekte olan bir spor yapmak istiyorsanız varis çorabı giyerek  doğru takviyeler ile  birlikte damarları güçlendirebilirsiniz. Size  yağılabilecek öneriler ise yüzme, hızlı tempoya sahip yürüyüşler, yoga yapmak ve germe hareketleri.

Doğru ayakkabılar giyebilmek

Ayakkabılar komple fark  yaratabilmektedir. İyileşebilmek amacı ile alçak tabanı olan ayakkabı giymelisiniz. Alçak topuklu ayakkabılar giymek ise bacaklarda daha iyi kan dolaşımı sağlanmasını teşvik eder .  Dar ayakkabılar giymeyin bu kan akışını kısıtlamakta ve varis gelişme riskini arttırmaktadır.

Yeterli miktarda su içmelisiniz.

İçme suyu damarları  yumuşatmak için yardımcıdır. Daha kolay dışkı çıkması, aynı zamanda hemoroid önlemeye de yardımcı olabilir. Bacak damarlarınızı daha az zorlamayı sağlayacak. Ayrıca, içme suyu kilo verebilmek için de güzel bir yoldur.

2.Adım: Damar Duvarlarını Güçlendirebilmek.

Damar duvarını güçlendirebilmek varisi yok edebilmenin iyi yollarından bir tanesidir.

İşte damar duvarını güçlendirebilmek için yapılabilecekler.

Sıcaktan kaçınarak soğuğu denemelisiniz.

Bu varis için kullanılabilecek en iyi doğal ilaçlardan bir tanesi soğukluk düz kaslarını doğrudan uyararak  yüzeysel damarların daralmasını sağlamaktadır.  Soğuk duş almayıda denemelisiniz.

Doğal Takviyeler Almalısınız.

En iyi ve damarları güçlendirebilmek için kanıtlanmış olan tek yol ise doğal takviyelerdir. Bazı özel otlar ve meyve özleri en güvenli tedavilerdendir ve varis önleyebilmek için kullanılmaktadır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.