DSÖ'den Covid-19 açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bütün bir dünyayı etkisinin altına almış bulunan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla alakalı olarak merak edilmiş ''Belirti göstermemekte olan hastadan bulaşır mı?'' şeklindeki soruya cevap verdi.

DSÖ'den Covid-19 açıklaması


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bütün bir dünyayı etkisinin altına almış bulunan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla alakalı olarak merak edilmiş ''Belirti göstermemekte olan hastadan bulaşır mı?'' şeklindeki soruya cevap verdi. DSÖ'den yapılmış olan söz konusu açıklama içerisinde, Covid-19 taşımış olduğu halde belirti göstermemekte bulunan ''asemptomatik'' hastalar üzerinden virüsün bulaşma oranlarının fazlasıyla düşük olduğu belirtildi. 

DSÖ'nün koronavirüs pandemisine karşı mücadele ekibinde yer alan lide görevindeki Maria Van Kerkhove, Cenevre'de yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde, Covid-19 virüsünün tam olarak nasıl bulaşmış olduğuyla alakalı çok daha değişik ülkelerden gönderilen verileri inceleme altına aldıklarını ifade etti.

Elde etmiş oldukları çok özel verilere bakılırsa, Kovid-19 virüsünün asemptomatik birinden farklı bir kişiye bulaşmasının fazlasıyla nadir bir durumda bulunduğunu da ifade etmiş olan Kerkhove, bu konuyla alakalı olarak araştırmaların halen sürdüğünü ifade etti. Kerkhove, devletlerin, koronavirüs yayılım hızını engellemek amacıyla semptom göstermeye başlayan vakalara daha da çok odaklanmalarının gerekli olduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü, daha önce yapmış olduğu çalışmalar içerisinde hastalık belirtisi göstermeyen bir insanın da koronavirüsün basit bir şekilde yayabilecek olduğunu ifade etmiş idi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.