DSÖ'den pandemi açıklaması

Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkarak binlerce sayıdaki insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirüs, hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürüyor.

DSÖ'den pandemi açıklaması


Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkarak binlerce sayıdaki insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirüs, hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürüyor. Ölümcül durumda olan bu virüs, bütün dünya üzerinde çok büyük bir panik yaratmış durumdayken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün Genel Direktörü görevinde bulunan Tedros Adhanom Ghebreyesus'tan dikkatleri çekmeyi başaran bir açıklama gelmiş oldu. 

Ghebreyesus yapmış olduğu açıklamada, Çin'de yer alan Hubey eyaletindeki Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bir çok ülkeye ulaşmayı başardığını ifade ederek; ''Pandemi konusundaki tehdit fazlasıyla gerçek oldu'' ifadelerine yer verdi.

Ghebreyesus, DSÖ'ye ait olan Cenevre kentindeki merkezde gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısı kapsamında, halen pandemik hastalıkla ilgili bir kategoriye alınmamış olan Kovid-19'a yönelik çok önemli açıklamalar gerçekleştirdi. ''Hafta sonu olduğunda 110 tane ülke üzerinde 100.000 tane Kovid-19 vaka sayısını geçmiş olduk'' ifadelerine yer veren Ghebreyesus daha sonrasında ise; ''Bir çok insan ile birlikte ülkenin bu denli hızlı bir şekilde etkilenmesi kesinlikle rahatsız eden bir durumdur. Koronavirüs şimdilerde bir çok ülkeye ayak basmış durumda. Pandemi ile alakalı tehdit fazlasıyla gerçek oldu.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.