DSÖ o ilacı askıya aldı

1 Mayıs tarihi içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Gıda ile İlaç İdaresi aracılığıyla hem erken evrede yer alan koronavirüs hastaları için hem ise çok daha ileri semptomları bulunanların tedavisi amacıyla önerilmekte olan Remdesivir adlı ilaç konusunda Dünya Sağlık Örgütü özel bir açıklamada bulundu.

DSÖ o ilacı askıya aldı


1 Mayıs tarihi içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Gıda ile İlaç İdaresi aracılığıyla hem erken evrede yer alan koronavirüs hastaları için hem ise çok daha ileri semptomları bulunanların tedavisi amacıyla önerilmekte olan Remdesivir adlı ilaç konusunda Dünya Sağlık Örgütü özel bir açıklamada bulundu. Açıklama içerisinde, Remdesivir adlı ilacın koronavirüs hastaları için bir etkisi görülmediğinden dolayı söz konusu bu ilacın verilmemesinin gerekli olduğu uyarısını yaptı.

Türkiye içerisinde de kullanılmakta olan Remdesivir adına sahip ilaç konusunda Dünya Sağlık Örgütünden bir açıklama geldi. DSÖ yapmış olduğu açıklamada, Remdesivir adına sahip olan ilacın coronavirüs hastaları için bir etkisi görülmediğinden dolayı söz konusu bu ilacın verilmemesinin gerekli olduğu uyarısını yaptı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmış olan açıklama üzerinde, Remdesivir isimli ilacın koronavirüs tanısıyla hastaneye yatırılmış olan hastalar için tavsiye edilmemekte olduğu, ne denli hasta bir durumda olduklarına bakılmadan, yaşamda kalmalarına ve ayrıca solunum ihtiyacına yardımcı olduğuna yönelik olarak hiçbir tane kanıt bulunmadığı açıkça ifade edildi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Remdesivir isimli ilacın hastanede yatmakta bulunan Kovid-19 hastaları üzerinde kullanımına karşı yeterlilik listesi içerisinden askıya alınmış olanlar bölümüne alındığı konusunda da açıklamada bulundu. Dünya Sağlık örgütünün sözcüsü görevindeki Tarik Jasarevic; 'Askıya almayla alakalı işlem, DSÖ'nün söz konusu ilacı tedavi amacıyla tavsiye etmemekte olduğu anlamına gelmektedir' şeklinde konuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.