En riskli iller açıklandı

Sağlık Bakanı görevinde bulunan Fahrettin Koca, 69 vatandaşın daha koronavirüs ile alakalı salgından dolayı yaşamını yitirmiş olduğunu ve testi pozitif çıkmış olan tam tamına 2.786 tane yeni vakanın bulunduğu konusunda açıklamalarda bulundu.

En riskli iller açıklandı


Sağlık Bakanı görevinde bulunan Fahrettin Koca, 69 vatandaşın daha koronavirüs ile alakalı salgından dolayı yaşamını yitirmiş olduğunu ve testi pozitif çıkmış olan tam tamına 2.786 tane yeni vakanın bulunduğu konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye üzerinde 11 Mart tarihinden bu zamana kadar yaşamını kaybetmiş olanların sayısı 425'e çıktı. Böylelikle Türkiye içerisinde yer alan toplamdaki vaka sayısı 20.921 kişi, toplamda yaşamını yitirmiş olanların sayısı da 425 olarak açıklandı.

Bakan görevinde bulunan Koca en riskli iller ile alakalı yapmış olduğu açıklaması üzerinde de şu ifadelere yer verdi; ''Nüfuslarına bakıldığında en riskli durumda bulunan illerimiz İstanbul ilinin yanı sıra Ankara ili ile birlikte İzmir ili ve Konya ilidir. 20 yaş itibariyle çok daha yoğun görülmekte olduğu, erkeklerin ise kadınlara bakıldığında görülme oranının daha üst seviyede olduğunu söylemeyi istiyorum'' ifadelerine yer verdi. Sağlık Bakanı görevinde bulunan Koca öte yandan, ilk sırada İstanbul yer almak üzere büyükşehirler üzerinde hareketliliğin talep edilen seviyeye düşürülememiş olduğunu ifade etti..

En üst seviyedeki can kaybının  ise 210 kişiyle İstanbul ili içerisinde olduğunu ifade eden Koca; 'Gençlerin söz konusu bu hastalığı ya hissetmemekte veyahut hafif geçirmiş olduğunu daha öncesinde de belirtmiştim. Şu anda 25 il içerisinde can kaybımız gerçekleşmedi'' ifadelerine yer verdi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.