Enjektörden dolayı 300 kişi AIDS oldu

İran içerisinde sağlık personellerinin kullanmakta oldukları enjektörden dolayı tam tamına 300 insana HIV virüsü bulaştırmış olduğu ileri sürüldü.

Enjektörden dolayı 300 kişi AIDS oldu


İran içerisinde sağlık personellerinin kullanmakta oldukları enjektörden dolayı tam tamına 300 insana HIV virüsü bulaştırmış olduğu ileri sürüldü. Sağlık personellerinin istifa etmesini talep eden eylemcilerle polis ekipleri  arasında meydana gelen arbede ise kameralara yansıdı.

İran'da yer alan Çaharmahal ile birlikte Bahtiyari eyaletinde yer alan Lurdigan kenti içerisinde sağlık personellerinin kullanmakta oldukları enjektörden dolayı 300 insana, AIDS'e sebep olan HIV virüsünün bulaşmış olduğu ileri sürüldü. Sağlık personellerini protesto etmiş olan eylemcilerle polis ekiplerinin arasında da arbede meydana geldi.

Lurdigan'da yer alan sağlık kurumları ile birlikte kamu binalarının önlerinde toplanmış olan eylemciler, sağlık personellerinin istifasını talep etti.

Yerel medya ise; eylemciler ile birlikte polis ekiplerinin arasında arbedelerin yaşanmış olduğunu ifade ederken, amatör kameralar tarafından kaydedilmiş olan görüntüler esnasında, polis ekiplerinin biber gazıyla eylemcilere müdahalede bulunduğu açık bir şekilde görüldü.

İran'da yer alan Sağlık Bakanlığı'nın, konuya yönelik yapmış olduğu açıklama içerisinde, HIV virüsü ile alakalı bilgi almış olduklarını ve yetkililerin bölge üzerinde çalışmalarını devam ettirdiklerini ifade ettiği duyuruldu.

Etiketler; #iran #hiv #aids

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.