Fazla alınan ücretlerin geri iadesi yapılacak!

Sağlık Bakanlığı geçmiş olduğumuz saatlerde, son günler içerisinde korona testiyle ilgili olarak belirlenmiş olan fiyat tarifesine uymayarak farklı fiyatlar alan kuruluşlarla ilgili yapılan şikayetlerin ardından hızlı bir şekilde harekete geçip valiliklere yazı göndermiş oldu.

Fazla alınan ücretlerin geri iadesi yapılacak!


Sağlık Bakanlığı geçmiş olduğumuz saatlerde, son günler içerisinde korona testiyle ilgili olarak belirlenmiş olan fiyat tarifesine uymayarak farklı fiyatlar alan kuruluşlarla ilgili yapılan şikayetlerin ardından hızlı bir şekilde harekete geçip valiliklere yazı göndermiş oldu. Bu yazıya bakılır ise, testle ilgili olarak belirtilmiş olan 250 Türk Lirası tutarındaki fiyat tarifesinin haricinde ücret alımı gerçekleştiren kurumlara yaptırım uygulanıyor olacak. Fazla alınmış olan ücrette vatandaşa iade edilmiş olacak.

Sağlık Bakanlığı geçmiş olduğumuz saatlerde PCR testiyle ilgili olarak çok yüksek fiyat alımı gerçekleştiren kuruluşlarla ilgili olarak hareket geçti ve valiliklere yazı yolladı. Sağlık Bakanlığının Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, koronavirüsle ilgili test ücretlerine yönelik olarak bütün kamu kurumlarıyla birlikte kuruluşları ve bir de valiliklere yazı yollandı.

Bakanlık tarafından yayınlanan genelge ile belirlenmiş olan PCR test ücretinin 250 Türk Lirası tutarında bulunan fiyatı, kuruluşların bazılarında çok daha yüksek fiyatlara yapılmaktaydı. Vatandaşların büyük bir kısmı da hastanelerden almış olduğu faturalarla bu vaziyetten şikayetçi olmaya başlamıştı. Koronavirüsle alakalı testle çalışmaya yetkili durumda bulunan bütün sağlık kuruluşlarıyla ilgili olarak Kamu Sağlık Hizmetlerinin Fiyat Tarifesi içerisinde belirlenmiş olan fiyatların üstünden test ücretinin geçerli bir durumda bulunduğu anımsatılan yazı üzerinde, RT- PCR testiyle ilgili olarak bu söz konusu ücretin haricinde herhangi bir bedel talep edilemeyecek olduğu ve ek bir ücret alınamayacak olduğu da vurgulanmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.