Fazla su tüketmek zehirleyebilir

Yaşamakta olduğumuz dünyanın %80’lik bir kısmı sudan oluşuyor ve su aynı zamanda, insan varlığının sürmesi için ilk öncelik olarak öne çıkmaktadır.

Fazla su tüketmek zehirleyebilir


Yaşamakta olduğumuz dünyanın %80’lik bir kısmı sudan oluşuyor ve su aynı zamanda, insan varlığının sürmesi için ilk öncelik olarak öne çıkmaktadır. Yaşamımızın sağlıklı bir biçimde sürmesi amacıyla su tüketimi ilk sırada  yer alıyor. Fakat bütün bu gerekliliklere karşın, su içmek pek çok farklı kişi tarafından ihmal edilebilmekte. Yapılmış olan özel araştırmalara bakılırsa insan vücudu hiç bir şekilde yemek yemeden haftalar boyunca yaşamsal faaliyetleri yerine getirmekteyken susuz sadece birkaç gün boyunca yaşayabilmekte. 

Suyun beslenmemiz konusundaki önemine de değinmiş olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin Gaziosmanpaşa Hastanesi Beslenme ile Diyet bölümü içerisinde görevli Diyetisyen Şeyma Türköner ‘'Bedenimizin %55 ila %70'lik bir kısmı sudan oluşur ve hayati fonksiyonların sürebilmesi amacıyla su başrolde yer alıyor, fakat her şeyin fazlasından olduğu gibi suyun da çok fazla tüketilmesi vücut üzerinde zehirlenmeye sebep olabilir’ ifadelerine yer verip su tüketiminin önemiyle alakalı da bilgiler aktardı.

yaşamımızın temelinin olduğu gibi beslenmesinin de temeli dengeye dayanır. Bilinçsiz tüketim konusunda en sağlıklı besinler dahi vücudunuza zarar vermiş olur. Suyun çok fazla tüketilmesi de vücutta zehirlenmeye sebep olabilir ve bundan dolayıda çok ciddi sonuçlar doğuracak olabilir. Fazla bir miktarda alınmış olan su kan üzerindeki sodyum ve öteki minerallerin azalmasına sebep olur. Eğer kan üzerinde sodyum miktarı düşecek olursa hücrelerin içine sıvı geçmiş olur ve hücreler de bundan dolayı şişmeye başlar. Böyle olması beyninizde oluşacak olursa çok ciddi sonuçlara neden olur.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.