Fransız bilim adamlarından şekerli çay ve kahve konusunda uyarı

Sorbonne Paris Cité Üniversitesi içerisinde gerçekleştirilmiş olan özel bir araştırma içinde, her gün ortalama olarak 100 ml (Hafta içerisinde ortalama bir şekilde 2 kutu) çok şekerli içecek tüketimi gerçekleştirmenin kanser riskini %18 oranında arttırmış olduğu ortaya çıkmış durumda.

Fransız bilim adamlarından şekerli çay ve kahve konusunda uyarı


Sorbonne Paris Cité Üniversitesi içerisinde gerçekleştirilmiş olan özel bir araştırma içinde, her gün ortalama olarak 100 ml (Hafta içerisinde ortalama bir şekilde 2 kutu) çok şekerli içecek tüketimi gerçekleştirmenin kanser riskini %18 oranında arttırmış olduğu ortaya çıkmış durumda. Farklı araştırmacılar da bu durumda aslında kan şekerinin de etkili bulunabileceğini, bu hususla alakalı çok daha kapsamlı bir şekilde araştırma yapılmasının gerekli olduğunu açık bir şekilde dile getirmekte.

5 sene boyunca 100.000 tane insanın takip edilmiş olduğu araştırma dahilinde %5 seviyesinden daha çok şeker oranı bulunan içecekler de şekerli bir  içecek şeklinde kabul görüyor. Meyve suları ile birlikte enerji içecekleri, milkshake,  içeriğine şeker katılmış olan çay ile kahve de bu söz konusu içeceklere dahil edilmiş durumda.

Araştırmayı gerçekleştiren ekip 0 kalorisi bulunan yapay tatlandırıcılı içeceklerle de inceleme yaptı fakat bunların kanserle ilişkilerini hiç bir şekilde bulamadı. Araştırma esnasına hafta içerisinde ortalama olarak 2 kutu anlamına gelebilecek bir biçimde her gün 100 mililitre fazladan şekerli içecek tüketimi sağlayan her 1000 insandan 22 tanesisinin kanser hastası olduğu açık bir şekilde tespit edilmiş durumda.

Gün içerisinde fazladan 100 mililitre daha içildiği zamansa 5 sene içinde 4 insanın daha kanser hastası olduğu açık bir şekilde tespit edildi. Araştırma esnasında gün içerisinde 185 mililitre şekerli içecek tüketimi yapanların 30 mililitre şekerli içecek tüketimi yapanlardan daha fazla kansere yakalandıkları bulgusuna ulaşılmaktayken bunun sebebi de tam bir şekilde ortaya çıkartılamıyor.




 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.