Grip ve Covid-19 hala karıştırılıyor

Gribal enfeksiyonlarla beraber Covid-19 virüsünün semptomlarının çok büyük bir benzerlik göstermekte olduğunu açıkça ifade eden uzmanlar, gribal enfeksiyon belirtilerinin olması halinde Covid-19 virüsüne yakalanmış olma riskinin akılda tutulmasının gerekli olduğunu da ifade ederek izole olunması konusunda uyarıda bulunuyor.

Grip ve Covid-19 hala karıştırılıyor


Gribal enfeksiyonlarla beraber Covid-19 virüsünün semptomlarının çok büyük bir benzerlik göstermekte olduğunu açıkça ifade eden uzmanlar, gribal enfeksiyon belirtilerinin olması halinde Covid-19 virüsüne yakalanmış olma riskinin akılda tutulmasının gerekli olduğunu da ifade ederek izole olunması konusunda uyarıda bulunuyor. Uzman isimler, bu dönem içerisinde bağışıklık sisteminin çok hızlı bir şekilde güçlendirilebilmesinin gerekli olduğuna da dikkat çekmiş oluyor.

“Kişinin üzerinde gribal enfeksiyonla ilgili belirtiler var ise Covid-19 virüsüne yakalanmış olma riski kesinlikle akılda tutulmalı, yakın çevreye bulaştırmamak amacıyla da izole kalınmalıdır' ifadeleriyle uyarılar yapan uzmanlar, “Bunun sayesinde ise çalışma arkadaşlarının yanı sıra birlikte yaşanılmakta olan kişiler de korunmuş olacaktır. Evde gerçekleştirilen izolasyon esnasında mümkün ise tek başına bir odada zaman geçirerek kullanılacak lavabonun ayrılması ve söz konus ubu odanın da uygun bir biçimde çok sık olarak havalandırılması gereklidir. Test gerçekleştirilene kadar hastalık şüphesi mevcut durumda bulunan kişiler odadan dışarıya da maskesiz bir şekilde çıkmamalıdır. Sağlık Bakanlığı’nın sunmuş olduğu önerilerine bakılırsa; ateşin yanı sıra  nefes darlığı ile birlikte öksürük,  baş ağrısı, kas ağrısı,  tat ve koku alma konusunda azalma ve ishal belirtilerinden en az iki adeti var ise kişiye Covid-19 virüsünün tanısına yönelik test gerçekleştirilebilir. Bu söz konusu şikayetleri mevcut bulunan kişiler hiç bir şekilde zaman kaybetmeden en yakın sağlık kurumuna giderek muayene olmalıdır.' ifadelerine yer veriyor.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.