Güneş ve çocuk sağlığı

Çocuk sağlığı, ve çocuklarımız da cilt bakımı dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konu , özellikle yaz aylarında aşırı sıcak ve güneş altında kalmak çocukların daha fazla sorun yaşamasına sebep olur.

Güneş ve çocuk sağlığı

Çocuk sağlığı, ve çocuklarımız da cilt bakımı dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konu , özellikle yaz aylarında aşırı sıcak ve güneş altında kalmak çocukların daha fazla sorun yaşamasına sebep olur. Yazın güzelliklerinden çocuklarımızın faydalanmasını isterken onların zarar görmemesini sağlamak için çok dikkatli ve hassas olunmalıdır . Yaz ayları öncelikli olmak üzere hava koşullarına göre yetişkinlerde daha az sorunlu olsa da çocuklarda çok daha sıkıntılı olabiliyor. Özellikle bez kullanımı gerçekleştiren çocuklarda pişik aşırı bir seviyede görünür. Yaz ayları içerisinde bez kullanan bebeklerin kış aylarına oranla daha fazla bez değişimi yapılmalıdır. 

Yazın çocukların en çok sıkıntı yaşaması pişikten kaynaklanır. Bez değişiminin düzenli olmaması bebeklerde ciddi pişik ve mikrop kapmasına kadar doğacak sorunlar ortaya koyabilir ıslak ve sıcak kalan bebek bezleri kaşınma yaşattığı için bebeğin huzursuz olmasına sebep olur. Bundan dolayı yapılması gereken pişik sıkıntısını engellemek için bebek bezini sıklıkla değiştirmek ve pişik önleyici kremler kullanmak gerek. Bebek özellikle oyun oynarken yaşadığı pişikten kaynaklanan sıkıntısını yansıtmaya bilir buna mutlaka dikkat edilmelidir.

Bebeklerin cildi biz yetişkinlere göre çok daha hassas olamakla beraber çok ciddi sorunlara yol açabilir. Yetişkinlerde çok önemsenmese de  güneş ışınları ciddi dikkat edilemsi gereken bir husustur. D vitamini olduğundan dolayı ihtiyacımız da olan güneşe bebeklerimizi güneşin en yoğun olduğu 10:00 ile 16:00 saatleri arasında çıkartmamaya çıkarmak zorunda olduğumuz zamanlarda da önlem almaya mutlaka özen gösterelim. Ayrıca yaz ayları içerisinde mümkün olduğu kadar çocuklarımıza duş aldırmaya çalışalım. 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.