İsilikle alakalı uyarı yapıldı

İsilik isimli rahatsızlığı şöyle açıklayacak olursak, ekrin ter bezleriyle birlikte kanallarının tıkanmaya uğraması ve terin ciltle birlikte cilt altına geriye akış yapmasından dolayı gerçekleşen özellikle de yaz dönemleri içerisinde bebeklerle beraber çocuklarda, çok sık bir şekilde görülmekte olan bir cilt sorunu olarak bilinir.

İsilikle alakalı uyarı yapıldı


İsilik isimli rahatsızlığı şöyle açıklayacak olursak, ekrin ter bezleriyle birlikte kanallarının tıkanmaya uğraması ve terin ciltle birlikte cilt altına geriye akış yapmasından dolayı gerçekleşen özellikle de yaz dönemleri içerisinde bebeklerle beraber çocuklarda, çok sık bir şekilde görülmekte olan bir cilt sorunu olarak bilinir. Bu  söz konusu tıkanıklık derinin alt kısmında birikmiş olan terin ufak kabarcıklarla beraber kızarıklık şeklinde kendini göstermeye başlaması ve genel olarak kaşıntının eşlik etmesiyle beraber çok daha rahatsız edici durumdadır. Çok sık bir şekilde yaz ayları içerisinde, ılık ve nemli iklimler içerisinde en yaygın bir şekilde görüldüğü rapor edilmektedir. Söz konusu bu döküntüler tedavi gerçekleşmeden de bir müddet sonra kendi kendisine iyileşme göstermektedir. Fakat gerekli durumdaki önlemler alınmazsa cilt üstünde çok daha komplike bir hale dönüşebilir.

Çocuklar üzerinde islik oluşmasını en aza indirmenin yollarına şöyle bir bakacak olursak; en önemli olan şey bebekle birlikte çocuğun çok kalın ve sentetik  özelliğe sahip kıyafetleri giymemiş olması, ince bir şekilde, teri emebilme özelliğine sahip pamuklu kıyafetlerin tercih edilmesi bunun oluşumu önleyecektir. Özellikle de yaz günleri içerisinde kıyafetlerin çok sık bir şekilde değiştirilmesi, kıyafetler yıkanma esnasında kimyasal içeriğe sahip deterjanlarla beraber yumuşatıcılar kullanmanın yerine yalnızca ekolojik içeriğe sahip bir temizleyici kullanılarak yıkanması ve hiç bir şekilde yumuşatıcı kullanılmaması çok daha uygun olacaktır.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.