Karaciğer yetmezliğine sebep olabilir!

Son dönemerde daha da artış gösteren hareketsizliğin yanı sıra kalori içeriği çok yüksek durumda bulunan beslenme alışkınlığı karaciğer yağlanmasının daha hızlı bir şekilde yaygın hale gelmesine sebep olmakta.

Karaciğer yetmezliğine sebep olabilir!


Son dönemerde daha da artış gösteren hareketsizliğin yanı sıra kalori içeriği çok yüksek durumda bulunan beslenme alışkınlığı karaciğer yağlanmasının daha hızlı bir şekilde yaygın hale gelmesine sebep olmakta. Çocukların yanı sıra 40 yaşın altında bulunan erişkinler üzerinde organ nakli gerektirmekte olan karaciğer yetmezliğinin hızlıca artış gösteren nedeni olan bu söz konusu hastalık, ülkemiz içerisinde de her dört kişiden bir tanesini tehdit etmete! Üstüne üstü karaciğer yağlanmasının genel olarak hiç bir şekilde belirti vermeden ilerlemekte olduğuna da dikkatleri çekmiş olan uzmanlar  karaciğer yağlanması ile alakalı tam zamanında müdahalede bulunmanın yaşamsal öneme sahip olduğuna ve yağlanma miktarı artış gösterdiğinde karaciğerde iltihap oluşabildiğine değinmekte.. 

Oluşan bu iltihaplanmanın ise karaciğer yetmezliği ile beraber karaciğer kanserine dahi sebep olabildiğini ifade eden uzmanlar bu sebeplerden dolayı hiçbir yakınması mevcut durumda bulunmasa dahi risk faktörü olan her bir bireyin senelik, yağlanma amacıyla risk faktörü bulunmamakta olanların da yaşlarına uygun bir şekilde önerilmiş olan rutin check-up programlarının kapsamında taramalara tabi tutulmaya başlamaları, karaciğer yağlanmasının erken teşhis edilmesi maksadıyla fazlasıyla önemli diyorlar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.