Korona ile bağlantılı başka bir hastalık daha ortaya çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan New York kenti içerisinde 15  tane çocuk, yeni tip koronavirüsle bağlantılı bulunulduğundan şüphe duyulan ve çok nadir görülmekte olan bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye kaldırılmış durumda.

Korona ile bağlantılı başka bir hastalık daha ortaya çıktı


Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan New York kenti içerisinde 15  tane çocuk, yeni tip koronavirüsle bağlantılı bulunulduğundan şüphe duyulan ve çok nadir görülmekte olan bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye kaldırılmış durumda. Altı tane ülke içerisinde görülmüş olan hastalığın bilinen yüz tane vakası olduğu konusunda da açıklama yapılmıştı.

New York Sağlık departmanı tarafından yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, 15 tane çocuğun ''kawasaki sendromu'' şeklindeki bir teşhisle hastanede tedavi altına alınmış olduğu ifade edildi.

Bu söz konusu çocuklardan dört tanesinin Kovid-19 testinin pozitif çıkmış olduğu da ifade edilen açıklama içerisinde, altı tanesinde de virüsle bağlantılı antikor tespit edilmiş olduğu bilgisi verildi.  Öte yandan hızlı bir şekilde tedavi altına alınmış olan çocuklardan 5 tanesinin solunum cihazına bağlanmış olduğu ifade edildi.

Kalp ile birlikte damarları etkilemekte olan bu sendrom, benzer belirtiler ile bilinirliği bulunan Kawasaki hastalığına benzetilmiş durumdayken, hastaların bir bölümünde Kovid-19 tespit edilmiş olması, yeni ortaya çıkmış olan sendromun mevcut durumda devam eden salgınla bağlantılı halde olabileceği kuşkusunu da beraberinde getirmiş oldu. İngiliz Ulusal Sağlık Sisteminin (NHS) paylaşmış olduğu verilerine bakılırsa bu vakalar, ''sitokin fırtınası'' şeklinde bilinirliği bulunan, bağışıklık sisteminin aşırı bir tepkisiyle ortaya çıkmış olan sendroma benzeyen özellikler de göstermekte. Pek çok vaziyette virüsün kendisinden daha da önemlisi, bağışıklık sisteminin çok yoğun bir tepkisi, hayati tehlike teşkil etmiş oluyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.