Koronavirüs ilacının fiyatı ne kadar olacak?

Dünya üzerinde halen süren koronavirüs salgınıyla alakalı bir şekilde her geçen gün yeni vakaların yanı sıra ölüm haberleri gelmekteyken bilim insanları da bir taraftan Kovid-19 virüsüyle ilgili olarak ilaç ve  de aşı bulma çalışmalarını sürdürüyor.

Koronavirüs ilacının fiyatı ne kadar olacak?


Dünya üzerinde halen süren koronavirüs salgınıyla alakalı bir şekilde her geçen gün yeni vakaların yanı sıra ölüm haberleri gelmekteyken bilim insanları da bir taraftan Kovid-19 virüsüyle ilgili olarak ilaç ve  de aşı bulma çalışmalarını sürdürüyor. Geçmiş olduğumuz gelmiş olan sevindirici haberde İngiltere içerisinde koronavirüsü ilacıyla alakalı olarak yapılmış olan kapsamlı bir araştırmanın ''deksametazon'' ismine sahip ucuz ve kolay bir şekilde bulunması mümkün bir ilacın ağır koronavirüs hastalarının kurtarılması konusunda yardımcı olabileceği da ifade edildi. Habere bakılırsa uzman isimler, düşük doza sahip steroid tedavisinin ölümcül  bir güce sahip koronavirüsle savaş konusunda çok önemli bir rol oynayabileceğini açıklamış durumda.

Oxford Üniversitesinin öncülüğünde gerçekleştirilmiş olan söz konusu araştırma kapsamında ilacın solunum cihazına bağlı hastalar üzerinde ölüm riskini üçte bir ozanında azaltmış olduğu da görüldü. Oksijen verilmeye başlanan hastalar üzerinde bu söz konusu oran beşte bir olarak açıklanmış durumda. Deksametazon ismine sahip ilaç, mevcut bir durumda bulunan tedavilerin koronavirüs içerisinde de işe yarayıp yarayamayacak olduğunu görmek amacıyla başlatılmış olan dünyanın en kapsamlı araştırmasında denemesi yapıldı

Ucuz maliyete sahip olan dexamethasone isimli tedavinin hasta başına beş sterlin yani tam olarak 40 Türk Lirası tutarına mal olduğu da ifade edilmiş durumda. Covid-19 virüsünün tedavisi konusunda kullanılabilecek ilacını maliyetinin düşük bir durumda bulunması ve de fiyatının ucuzluğu bütün dünya üzerinde herkes tarafından ulaşılabilecek bir hale gelmesini sağlayacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.