Koronavirüs'te son durum ne oldu?

1 Haziran tarihi itibariyle koronavirüs salgını esnasında normalleşme sürecine geçiş gerçekleştiren ülkemiz içerisinde vaka sayılarında meydana gelen artış endişe uyandırmaya başladı.

Koronavirüs'te son durum ne oldu?


1 Haziran tarihi itibariyle koronavirüs salgını esnasında normalleşme sürecine geçiş gerçekleştiren ülkemiz içerisinde vaka sayılarında meydana gelen artış endişe uyandırmaya başladı. Bugün açıklama yapılan 14 Haziran 2020 tarihinin verilerine bakılırsa geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 1.562 tane yeni vaka tespit edilmiş durumda. Böylelikle de toplamda gerçekleşen vakaların sayısı 178.239 taneye kadar çıkmış oldu.

Koronavirüs ile alakalı salgından dolayı 15 tane vatandaşımız da geçmiş olduğumuz 24 saatlik süre zarfında yaşamını yitirdi. Salgının Türkiye içerisinde görülmeye başladığı tarihten bu zamana kadar vefat etmiş bulunan hastaların sayısı da 4.807 kişi oldu.

ülkemiz içerisinde korona belirtisi görülmüş olan 45.176 kişi için ardımızda bırakmış olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde test yapılmış durumdayken toplamda yapılmış olan test sayısı da 2.632.171 tane oldu.

Ardımızda bırakmış olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde koronavirüs tedavisi görerek iyileşmiş olan hastaların sayısı da 1.330 kişi oldu. Böylece, toplamda iyileşmiş olan hastaların sayısı 151.417'ye kadar yükselmiş oldu. Yoğun bakım içerisinde yer alan hastaların sayısı 717 kişi, entübe (solunum cihazlarına bağlı durumda) edilmiş hastaların sayısı da 290 kişi olarak açıklandı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.