Koronavirüsle alakalı  belirtiler altı haftadan çok sürebilmektedir

İsviçre içerisinde bilim insanları tarafından yapılmış olan bir araştırma esnasında, koronavirüsün bir takım 'problemli semptomlarının' risk faktörlerinin altında bulunmayan hastalarda dahi altı haftadan daha çok devam edebileceği ifade edildi.

Koronavirüsle alakalı  belirtiler altı haftadan çok sürebilmektedir


İsviçre içerisinde bilim insanları tarafından yapılmış olan bir araştırma esnasında, koronavirüsün bir takım 'problemli semptomlarının' risk faktörlerinin altında bulunmayan hastalarda dahi altı haftadan daha çok devam edebileceği ifade edildi. Araştırmaya katılmış olanların %33'lük kısmı, teşhisten yaklaşık olarak altı hafta sonrasında bile yorgunluğun yanı sıra koku veyahut tat kaybı, devamlı bir şekilde öksürük ve de nefes darlığı benzerindeki şikayetlerde bulunmuş oldu.

Söz konusu bu araştırmayı, Cenevre Üniversitesi (UNIGE)'nin yanı sıra Cenevre Üniversite Hastanesi (HUG) ile birlikte Cenevre Kantonu Genel Sağlık Müdürlüğünde görevli olan doktorların yanı sıra epidemiyologlardan meydana gelen özel bir ekip gerçekleştirmiş oldu. Söz konusu bu araştırma, Kovid-19 testi pozitif çıkmış olan fakat durumu hastaneye yatmayı gerektirmemekte olan ortalama 700 kişinin üstünde yapılmış oldu. Araştırmaya katılmış olanların %33'lük kısmının Kovid-19 teşhisinden ortalama altı hafta sonrasında dahi yorgunluğun yanı sıra koku veyahut tat kaybı ile birlikte nefes darlığı şikayetinin bulunduğu ifade edildi.

Cenevre Üniversitesi tarafınsan söz konusu araştırmaya yönelik yapılmış olan yazılı açıklama üzerinde, covid-19'un 2020 senesinin ilk dönemlerinde ortaya çıkmasından bu zamana kadar, hem görev yapan doktorlar, hem ise virüs bulaşmış olan hastalar yönünden semptomlarının çeşitliliğinin yanı sıra zamanının 'tahmin edilemez' durumda bulunduğuna dikkat çekilmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.