Koronavirüste son durum nedir?

Ülkemizdeki koronavirüs salgını esnasında günlük vakanın yanı sıra ölüm sayısı da her geçtiğimiz gün azalmakta.

Koronavirüste son durum nedir?


Ülkemizdeki koronavirüs salgını esnasında günlük vakanın yanı sıra ölüm sayısı da her geçtiğimiz gün azalmakta. 31 Mayıs tarihi içerisinde açıklanmış olan son 24 saatlik verilere bakılırsa 25 kişinin daha yaşamını yitirmiş olmasıyla beraber vefat sayısı 4.540 kişiye yükseldi. 839 kişi üzerinde de vaka görüşmüş olmasıyla toplamdaki vakaların sayısı 163.942 kişiye kadar çıktı.

Sağlık Bakanı  görevinde bulunan Fahrettin Koca, ülkemizin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu kişisel  durumda bulunan Twitter hesabı üzerinden açıkça paylaşmış oldu. Bakan Koca'nın paylaşmış olduğu söz konusu bu verilere bakılırsa; geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 25 hasta yaşamını yitirmiş oldu. 35.600  tane test yapılmış durumdayken, 839 tane de yeni vaka tespit edilmiş oldu. Açıklanmış olan en son verilerin hemen sonrasında ülkemizde koronavirüs salgınından dolayı yaşamını yitirmiş olanların sayısı da 4.540 kişiye ve, toplam da görülen vaka sayısı da 163.942 kişiye yükselmiş oldu 

Geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde tedavisi tamamlanmış olan 989 tane hasta daha taburcu olmuşken, toplamda iyileşmiş olan hastaların sayısı 127.973'e kadar ulaşmış oldu. Yoğun bakımda yer alan hastaların sayısı 648 kişiye, solunum cihazına bağlı durumda bulunan (entübe) hastaların sayısı da 287'ye kadar düşmüş oldu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.