Koronavirüsten korunma yolları

Bilinmekte olduğu gibi virüs ile birlikte bakteriler elin üstünde birikir.

Koronavirüsten korunma yolları



Bilinmekte olduğu gibi virüs ile birlikte bakteriler elin üstünde birikir. Bundan ötürü de salgın hastalıklarla ilgili fazlasıyla riskli bir bölge olarak öne çıkıyor. Lakin ellerinizi doğru bir biçimde yıkayıp söz konusu bu salgından büyük bir seviyede korunmanız olanaklı.

Salgını aslında çok büyük  bir ölçüde önlemiş olan, başarılı bir el yıkamayla ilgili gereken adımlar ise şöyle;

- İlk olarak elinizi ıslatmalısınız (Buraya dikkat etmek gerekli! Sıcak su, cildinize zarar vermektedir)
- Ilık  bir şekilde su tercih etmelisiniz (Elinizi  tam olarak nasıl yıkayacak olduğunuz da suyun sıcaklığından daha  da önemli bir konudur)
- Sabunu avucunuzda iyi bir şekilde köpürtün
- Daha sonrasında ise elinizin üstünü güzel bir şekilde ovalayın
- Parmak uç kısımlarını ve tırnak kenarlarını güzel bir şekilde temizleyin
- Parmaklarınızın arasını temizlemeyi de hiç bir şekilde unutmayın

Unutmamalısınız ki, elinizi suyun altına sokarak çıkarmak  hiç bir şekilde yeterli değildir. Tamamen doğru bir durumdaki el yıkama, en azından 20 ila 30 saniye kadar zaman almalıdır. Havlunuzu çok sık  bir şekilde değiştirmeyi ve  ayrıca temiz havlu kullanmayı da hiç bir şekilde  ihmal etmemelisiniz. Zira bakterilerden bazıları havluların üstünde de yaşamlarını devam ettirebilirler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.