Kuzu kulağı neye yarar sağlar?

Kuzu Kulağının romatizma ile ilgili rahatsızlı bulunanların, Gut rahatsızlığı ve de böbrek hastaları tarafından kesinlikle hiç bir şekilde kullanılmaması gerekir.

Kuzu kulağı neye yarar sağlar?

Kuzu Kulağının Sağladığı Faydalar ve de Tıbbi Yönden Etkileri: 

Kuzu Kulağı idrarı söktürücü ve de kabızlığı giderici olan çeşitli etkilere sahiptir. Ateşi hızlıca düşürür. Kanamayı durdurmak için yardımcı olur. Diş ağrılarını büyük bir ölçüde dindirir. Mide şişliğini gidermede yardımcı olarak kullanılabilir. Kanı temizlemeye yarar. Egzama ile sedef ve de sivilce benzerindeki çeşitli cilt hastalıklarına karşı çok fazla faydalıdır. C vitamini açısın ise zengin bir besin olarak bilinen kuzukulağı, C vitamini eksikliği sebebi ile kaynaklanmakta olan Skorbüt hastalığına karşı da çok faydalıdır. Kansızlığa çok iyi geldiği pek çok kişi tarafından bilinmektedir..

Kuzu Kulağı Tam Olarak Nasıl Kullanılır?

Kuzu kulağının yaprakları salata gibi normal bir şekilde yenebilir. Aynı zamanda haşlanmak sureti ile bu bitkinin suyu içilebileceği gibi, içmek istemeyenler de gargara olarak diş ağrısını kesmek amacı ile kullanılabilir. Haricen de sivilce ve de egzamaya karşı lapa bir şekilde sorunlu olan bölgeye bol miktarda sürülür. Böbrek rahatsızlığı bulunanların ve de romatizma hastalarının bu bitkiyi yememesi tavsiye edilmektedir.

C vitamini bol olduğundan ötürü Kuzu Kulağı İskorbit  isimli hastalığında da çok faydalı olacak bitkiler arasında yer almaktadır.

Diş etlerinde oluşan çeşitli hastalıklar, diş etinde oluşan kanamalar ile diş etinde olan çekilmelerine de Kuzu Kulağı çok fazla yararlıdır.

Kuzu Kulağı ayrıca bağırsakları yumuşatarak, müshil etkisini yapıp kabızlığı önleyici bir unsurda olabilir.

İdrar söktürmekte olan Kuzu Kulağı bunun sayesinde Böbrekleri de çok güzel bir şekilde çalıştırır.

Kuzu Kulağının kökleri ile de safra sökmeyi kesin bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Uyarılarla birlikte güvenlik önlemlerine dikkat etmenizi öneriyoruz.

Kuzu Kulağının romatizma ile ilgili rahatsızlı bulunanların, Gut rahatsızlığı ve de böbrek hastaları tarafından kesinlikle hiç bir şekilde kullanılmaması gerekir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.