Limon tuzu gribi önler mi?

Limonun tuzu;  çeşitli yemeklerin yapımından, temizliğe kadar pek çok özel faydaları bulunmaktadır.

Limon tuzu gribi önler mi?

Limonun tuzu;  çeşitli yemeklerin yapımından, temizliğe kadar pek çok özel faydaları bulunmaktadır. Bir süre öncesine kadar da sağlığa zararlı olduğu çok fazla bir şekilde tartışma yaratmış fakat bunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olduğu da ispatlanmıştır. Limon tuzu  aynı zaman içerisinde meyve sularının içinde asitliği düzenliyici olarak, reçel ve de marmetlar da jel dokuyu güçlendirici olarakta kullanılmakta olan bir maddedir

Limon tuzunun insan sağlığına olan faydaları bunlarla birlikte saç ve de cilt bakımlarında, ağız sağlığını korumak amacı ile de çok sık bir şekilde kullanılır.

Limon Tuzunun Diğer Faydaları İse Şu Şekildedir;

Bağırsakları ile böbrekleri ve de karaciğeri temizlemeye yarar.

C vitamini bakımından çok fazla zengindir.

Böbrek ve de safra kesesi taşlarının dökülmesinde çok büyük bir yardımcı olur.

Antioksidan maddeleri de içerir.

Gribe karşı insan  bedenini çok fazla dinç tutar.

Bakterilere karşı oldukça koruyucudur ve de bakteri birimine karşı çok fazla etkilidir.

Yüksek tansiyona karşı fazlası ile etkilidir. Yüksek tansiyonu olanlara çok sık bir şekilde tavsiye edilmektedir

Beyin sağlığını  çok iyi bir şekilde korur.

Ayrıca limon tuzunun faydaları bunlar eile d bitmiyor. Kireçlenmiş olan çaydanlık ya da herhangi bir su ısıtıcısının içerisine limon tuzu atılarak çok iyi bir şekilde kaynatılırsa ertesi gün bakıldığında kireçlerin tamamı ile yok olduğu da net bir şekilde görülecektir. aynı zaman içerisinde Limon tuzun hazırlamış olduğunuz içli köfteyi kaynatmakta olduğunuz suyun içerisine koyarsanız içli köftede oluşan dağılmayı da çok iyi bir şekilde engelleyebilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.