Mide kanserinden korunmak mümkün

Mide kanseri dünya üzerinde görülmekte olan bütün kanserlerin arasında beşinci sırada yer almaktayken, kansere bağlı durumda bulunan ölümler sıralaması içerisinde de üçüncü sıraya yükselmekte.

Mide kanserinden korunmak mümkün


Mide kanseri dünya üzerinde görülmekte olan bütün kanserlerin arasında beşinci sırada yer almaktayken, kansere bağlı durumda bulunan ölümler sıralaması içerisinde de üçüncü sıraya yükselmekte. Dünya üzerinde her sene ortalama olarak bir milyon, ülkemiz içerisinde de 12.000 insan mide kanserine yakalanmakta; bu söz konusu hastalardan 700 bini aynı yıl içinde hayatını kaybetmekte. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de mide kanserinin genel olarak erken dönem içerisinde belirti vermiyor olması ve ileri evre içerisinde gelişmiş olan yakınmaların ‘hazımsızlıktandır’ şeklindeki bir düşünceyle hafife alınıp hekime başvuruda bulunulmuyor olması. Ancak cerrahi yöntemlerin yanı sıra kemoterapi ile birlikte immünoterapi tedavisi içesinde yer alan gelişmeler; erken dönem içerisinde yakalanmış olduğunda, mide kanseri ile mücadele konusunda başarının yanı sıra umutları da arttırmış oluyor. 

Uzmanlar ise mide kanserinin aslına bakılırsa tamamen önlenebilir bir kanser türü olarak öne çıktığını açık bir şekilde ifade ederek beslenmeyle yaşam alışkanlıklarımız konusunda alınacak olan önlemlerin yanında sigarayı bırakıp ve egzersizi devamlı bir hale getirip mide kanserinin korunmasının olanaklı olduğu ifade ediliyor. Öte yandan mide kanserinin erken dönem içerisinde tespit edilebilmesi amacıyla mide şikayetleri bulunan bireylerin de kesinlikle bir doktora başvuruda bulunmasının gerekli olduğu da belirtiliyor.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.