MS ile Romatizma ilaçlarının satışı azalmış olacak

Yapılmış olan özel bir araştırma, 2024 senesine kadar romatizma ile birlikte MS ilaçlarının satışı konusunda bir azalma yaşanacak olduğunu ortaya çıkarttı.

MS ile Romatizma ilaçlarının satışı azalmış olacak


Yapılmış olan özel bir araştırma, 2024 senesine kadar romatizma ile birlikte MS ilaçlarının satışı konusunda bir azalma yaşanacak olduğunu ortaya çıkarttı. Çalışma içerisinde, romatizma ilaçlarının satış işlemlerinin 2024 senesi içerisinde 3.5 milyar dolar tutarında, MS ilaçlarının da 1.6 milyar dolar tutarında azalacak olduğu ön görülmekte.

Geçmiş olduğumuz sene dünyanın tamamında 864 milyar dolar tutarında bir ilaç satışı gerçekleştirilmiş oldu. İlaç sektörü içerisindeki eğilimleri analiz etmiş olan danışmanlık firmalarından Evaluate tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya bakılır  ise bu söz konusu rakamın 2024 senesinde 1.222 trilyon dolar tutarına kadar yükselmesi beklenmekte.

Tekrar aynı çalışma içerisinde 2024 senesine kadar değişik sınıflarda yer alan ilaçlar üzerinde satış gelirlerinin  tam olarak ne kadar artacak olduğu beklentisi de araştırılmış oldu. Buna bakılır ise 2018 senesinde 123.8 milyar dolar tutarında bulunan onkoloji ilaçlarının satış rakamlarının 2024 senesinde nerdeyse iki katı artacak olduğu ve 236.6 milyar dolar seviyelerine kadar çıkacak olduğu ön görülmekte.

Listenin 2. sırası içersinde satışı en fazla artması beklenmekte olan ilaç çeşidinin bağışıklık baskılayabilecek ilaçlar olduğu görülmekte. 2018 senesi içerisinde 14.2 milyar dolar tutarında satış yapılmış olan söz konusu bu ilaçların, 2024 senesi içerisinde 21.9 milyar dolar tutarındaki bir artış ile 36.1 milyar dolar tutarına kadar ulaşabilecek olduğu da ifade edilmekte. Satışların en çok çoğalmasının beklenmiş olduğu 3. ilaç çeşidinin ise dermatolojik ilaçlar olarak karşımıza çıkacağı kaydedildi. Geçtiğimiz sene 15.8 milyar dolar tutarında satış yapılmış olan söz konusu bu ilaçların 2024 senesi içerisinde 32.1 milyar dolar tutarına çıkması konusunda bir beklenti var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.