Nakille beraber sağlığına kavuşmuş oldu

Çanakkale ili içerisinde yaşamını sürdüren Kadri Evgi'nin (47), 4 sene öncesinde şeker hastalığına bağlı bir şekilde sol ayağı kesilmiş oldu ve 2 tane böbreği de iflas etmiş durumdaydı.

Nakille beraber sağlığına kavuşmuş oldu


Çanakkale ili içerisinde yaşamını sürdüren Kadri Evgi'nin (47), 4 sene öncesinde şeker hastalığına bağlı bir şekilde sol ayağı kesilmiş oldu ve 2 tane böbreği de iflas etmiş durumdaydı. Yaşamla ilgili mücadelesini bırakmamış olan Evgi, 2,5 sene öncesinde yapmış olduğu nakil başvurusundan iletilen çok sevindirici haber ile beraber yaşama tutunmuş oldu. 7 Haziran tarihi içerisinde böbrek nakli yapılmış olan ve  sonrasında sağlığına kavuşmuş olan Evgi, diyalize bağlı  bir şekilde yaşamaktan da kurtulmuş oldu.

Çanakkale ili içerisinde yaşamını sürdüren Kadri Evgi, 2005 senesinde ayağında meydana gelen yaralardan dolayı hastaneye gitti. Tedavisinin hemen sonrasında ilaç kullanmaya başlamış olan Kadri Evgi, 2012 senesi içerisinde gözlerinde meydana gelen rahatsızlıktan dolayı tedavi amacıyla gitmiş olduğu hastane içerisinde şeker hastası olduğu bilgisine ulaştı. İlaç tedavisini sürdüren Kadri Evgi'nin sol taraftaki ayağı, 2016 senesi içerisinde meydana gelen iltihaptan dolayı kesildi. 2 tane böbreğini de kaybetmiş oldu. Yaşamış olduğu bu kadar talihsizliğe karşın hiç bir şekilde pes etmemiş olan Kadri Evgi, 2.5 sene öncesinde ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ile Araştırma Hastanesi içerisinde nakil amacıyla başvuruda bulunarak, sıra gelmesini beklemeye başlamış oldu. 27 Mayıs tarihi içerisinde geçirmiş olduğu trafik kazası esnasında yaralanan, 1 Haziran tarihinde ise tedavi görmekte olduğu hastane içerisinde beyin ölümü gerçekleşmiş olan Murat Çakman'ın ailesi tarafından bağışlandığı açıklanan 2 tane böbrekten bir tanesi, 7 Haziran tarihinde nakil amacıyla sıra beklemekte bulunan Kadri Evgi'ye nakil edildi. Sağlığına kavuşmuş olan Evgi'nin ilk işi ise kana kana su içebilmek oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.