Sağlıklı bir spor nasıl yapılır?

Artık spor salonuna kayıt işlemini yaptınız lakin bir türlü spor salonuna gitme isteğiniz gelmiyor , özellikle kış aylarında evinizde tv başında veya sevmiş olduğunuz başka bir şey ile zaman geçirmek varken niçin spora gidip kendinizi yoracaksınız ki!

Sağlıklı bir spor nasıl yapılır?

Artık spor salonuna kayıt işlemini yaptınız lakin bir türlü spor salonuna gitme isteğiniz gelmiyor , özellikle kış aylarında evinizde tv başında veya sevmiş olduğunuz başka bir şey ile zaman geçirmek varken niçin spora gidip kendinizi çok fazla yoracaksınız ki! Ya da değişik bir şekilde bitmek tükenmek bilmeyen bahaneler yaratarak bir türlü kayıt yaptırmış olduğunuz spor salonuna gitmiyorsunuz tabiiki e.

Böyle düşünmüş olduğunuz takdirde spor salonunda ödemiş bulunduğunuz yüklü miktara sahip  paraları sadece ödeme yapmaktan daha  ileriye  de asla gidemezsiniz. İşte bu duruma son verebilmeniz için size birazda olsa önerilerimiz…

- Mantıklı ve daha gerçekçi  bir durumda olmalısınız

Gerçekçi bir şekilde aceleden kaçınmalısınız, spor salonuna belli bir amacınız yok iken gidiyorsanız sonuç almanız  gerçekten de çok zor. .

- Kendinizi çok fazla  bir şekilde zorlamayın ve Spor Seviyenizi de tamamen kendiniz belirleyin.

Vücudunuza ne kadar çok  bakarsanız , o da size o kadar fazla bakar. İlk başladığınızda vucüdunuz ham olacağı için kaslarınızı aşama aşama alıştırarak hazır hale getirmelisiniz.. Zorlandığınız yerlerde ise bırakmayı bilmelisiniz.

- Sürekli Aynı Egzersizlerin tekrarını yapmayın

Sürekli olarak aynı egzersizleri yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız, kendinizi değişik olan spor ve spor aletlerine yönlendirmelisiniz.  böylelikle çok fazla sıkılmamış olursunuz.

- Konsantre Olmalısınız

Spor salonuna gittiğinizde bütün sorunlarınızı, işlerinizi vb. her şeyi unutmalısınız. 

- Hazırlıklı Olmalısınız

Spor çantanızı sürekli elinizin altında bulundurmalısınız. Mümkün ise sabah evden çıkarken çantanızı aracınıza koyun..

- Bazı durumlarda mola vermek te iyidir. 

Sürekli yoğun spor yapmakta kaslara ve vücuda ciddi zarar verir. Zaten vücut yorgunluğunuzdan da bunu hissetmeniz hiç zor olmayacaktır. 

- Müzik Sizi Motive Eder

Spor yaparken müzik dinliyor olmak hem bizi rahatlatır , hemde daha fazla motive bir biçimde spor yapabilmemizi sağlar.

- Kendinize hedef belirlemelisiniz.

Hangimizin gardroplarında ufak gelen bir kıyafet bulunmaz ki? İşte size güzel olan bir örnek

Spor yaparken kilo verdikten sonra ,üstümüze tam gelmeyen bir kıyafeti tekrar giyebilme fikri ne kadar güzel değil mi?


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.