Uyku Probleminin Nedenleri Nelerdir

Uyku insan sağlığı için oldukça önemlidir. Uyku problemi yaşayan insanlarda fiziksel rahatsızlıklar meydana gelmekte ve ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

Uyku Probleminin Nedenleri Nelerdir

Uyku insan sağlığı için oldukça önemlidir. Uyku problemi yaşayan insanlarda fiziksel rahatsızlıklar meydana gelmekte ve ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bununla beraber uyku problemi olan kişilerde psikolojik rahatsızlıklar da meydana gelmektedir.

Uyku Probleminin Nedenleri Nelerdir?

Uyku problemi birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Psikolojik nedenlerle beraber çevresel nedenlerde uyku problemi yaşamanıza neden olmaktadır. Uyku probleminin evvela neden kaynaklı olduğunu bulmak oldukça önemlidir. Bu problemi yaşamanıza düzensiz uyku saatleri neden olabilir. Eğer düzensiz bir uyku saatiniz varsa belli bir süre sonra uyku sorunları yaşayabilirsiniz. Bununla beraber fazla yemek yemek, çay ve kahve tüketiminin fazla olması da uyku sorunlarına neden olmaktadır. Çay ve kahve uyarıcı etkileri olduğundan dolayı özellikle akşam saatlerinde içilmesi sizlerde ciddi uyku problemlerini meydana getirmektedir. Bununla beraber uyuduğunuz odanın ışık alması ve oda sıcaklığının iyi ayarlanmamış olması da uyku problemlerine neden olmaktadır. İdeal oda sıcaklığı 15-20 derece olmalıdır. Ayrıca uyuduğunuz yatağın sizi rahatsız ediyor olması da uyku sorunlarını beraberinde getirebilir. Odanın yeteri kadar havalandırılmamış olması ve oda içerisinde sizi rahatsız edecek miktarda parfüm vb. kokuların olması da uyku sorunlarına neden olabilir.

Bütün bu etkenlerle beraber uyku problemlerine neden olan başka sağlık sorunları da olabilir. 

Bu saydığımız sorunları çözmenize rağmen hâlâ uyku problemi yaşıyorsanız muhakkak doktora başvurmanız gerekmektedir. Çünkü bazı hastalıklar da uyumanızı engelleyebilir. Bunların çözümünü doktorunuzla aramanız gerekmektedir. Unutmayın ki sağlıklı bir yaşam için en başta sağlıklı ve rahat bir uykuya ihtiyacınız bulunmaktadır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.