Yanlış tencere kullanımının zehirlediğini açıkladı

Bursa Uludağ Üniversitesi(BUÜ)'nde Besin Hijyeni ile Teknolojisinin Anabilim Dalında Öğretim Üyesi  olarak görev yapan Profesör Doktor Mustafa Tayar, pek çok insanın sağlıklı  bir şekilde beslenmeden dolayı tercih etmekte olduğu, fakat doğru kullanmayı tam bir şekilde bilmemekte olduğu tencerelerin en az tüketimi gerçekleştirilen gıdalarda olduğu kadar önem taşımakta bulunduğunu ifade etti

Yanlış tencere kullanımının zehirlediğini açıkladı


Bursa Uludağ Üniversitesi(BUÜ)'nde Besin Hijyeni ile Teknolojisinin Anabilim Dalında Öğretim Üyesi  olarak görev yapan Profesör Doktor Mustafa Tayar, pek çok insanın sağlıklı  bir şekilde beslenmeden dolayı tercih etmekte olduğu, fakat doğru kullanmayı tam bir şekilde bilmemekte olduğu tencerelerin en az tüketimi gerçekleştirilen gıdalarda olduğu kadar önem taşımakta bulunduğunu ifade etti. Tayar sonrasında ise; ''Kalitesiz bir durumda ve hijyenden tamamen uzak olan tencereler çok ciddi sağlık problemlerine sebep olabiliyor'' ifadelerine yer verdi.

Mutfak içerisine yer alan demirbaşlardan bir tanesi haline gelen tencerenin toprakla başlamış olan tarih üzerindeki yolculuğu, malzeme teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişme göstermesiyle beraber çok ciddi değişiklikler göstermeyi sürdürmektedir.  Profesör Doktor Mustafa Tayar ise, vatandaşları tamamen  doğru bir şekilde tencere kullanımı hususunda uyarmış oldu. Her bir tencerenin tamamen sağlıklı bir durumda olmadığına da burgu yapmış olan Profesör Doktor Mustafa Tayar, özellikle de  hijyen açısında ailelerin bilinçlendirilmesinin gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Mutfak içerisinde çok uzun senelerdir yer alan ve ısı iletkenliğinin yüksek bir seviyede olmasıyla bilinmekte olan bakır tencerelerle beraber tavaları kullanma esnasında kalaylanması yapılmış ve hiç bir şekilde çizilmemiş olmasına özen göstermenin gerekli olduğunu ifade eden Mustafa Tayar daha sonra ise; ''Zira kalaylanma işlemi yapılmamış ve bakımları düzenli bir şekilde yapılmamış durumdaki bakır tencereler, kurşun ile birlikte civa benzerindeki zararlı durumdaki kimyasalların açığa çıkmasına sebep olarak zehirlenmelere yol açabilir. Bakır özelliğe sahip tencereler ile birlikte sahanların otantik görüntülerinden sunum yapma esnasında faydalanmamız çok daha doğru bir seçim olarak karşımıza çıkacaktır'' ifadelerine yer verdi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.