25 dakikalık görüşme sona erdi, İki Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi!

14v Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, CHP Genel Merkezi'nde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İkili arasında 25 dakikalık gerçekleştirilen görüşmede seçim güvenliği ele alındı.

25 dakikalık görüşme sona erdi, İki Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi!

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler'de seçim güvenliği için Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

İkili arasında 25 dakika süren görüşme sonrasında kameralar karşısına geçen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Bugün seçim güvenliği ile ilgili endişelerimizi paylaşmak için kendisini ziyaret ettik. Kendisinin Millet İttifakı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. Karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için arkadaşları görevlendirdik.

Bu seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik. Seçmen listesinde oldukça fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı, başka bölgelerden seçmenlerin olduğunu tespit ettik. Bu yönde endişelerimiz var.

Diğer endişe kaynağımız: Deprem dolayısıyla bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenin sadece 450 bininin kayıt altına alınması. Yani oy kullanacak noktaya getirilmesi. Ama 1 milyon 626 bin seçmenin kayıt yaptırmamış olmasıdır. Bu hem demokrasiye ve seçmen iradesinin sandığa yansıma noktasında büyük bir sıkıntıdır hem de seçimlerde seçim güvenliğini sıkıntıya sokacak bir konudur.

Depremde kayıpların açıklanan sayıların daha üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Deprem brifingi aldığımda Sayın Naci Görür'ün de kayıp sayısının çok daha fazla olduğu yönünde ifadeleri vardı. Mühürsüz oy konusunda da son yayınlanan yönetmelikte yine açıkların olduğunu görüyoruz. Deniyor ki; 'Eğer sandık görevlileri iyi niyetle mühür basmayı unutmuşsa o zaman oylar geçerli sayılacak.' Sandık görevlilerinin iyi niyetini nasıl tespit edecek Yüksek Seçim Kurulu. Doğrusunu isterseniz biz merak ediyoruz. Biz Türkiye'nin demokratik bir ortamda seçim güvenliğinin sağlanmış olduğu ve vatandaşların aklında herhangi bir soru işaretinin olmadığı bir seçime gitmek istiyoruz."


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.