Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi

Eski Başbakanlardan biri olan ve şu anda Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı  görevinde bulunan Ahmet Davutoğlu, Ümit Zileli'nin moderatör olduğu Taksim Toplantıları'na konuk olarak katıldı. Burda Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Erdoğan ile arasında çok önemli bir spekülasyona neden olan Şehir Üniversitesi konusundaki tartışmalara da değinmiş oldu.

Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi


Eski Başbakanlardan biri olan ve şu anda Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı  görevinde bulunan Ahmet Davutoğlu, Ümit Zileli'nin moderatör olduğu Taksim Toplantıları'na konuk olarak katıldı. Burda Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Erdoğan ile arasında çok önemli bir spekülasyona neden olan Şehir Üniversitesi konusundaki tartışmalara da değinmiş oldu. Davutoğlu açıklaması içerisinde; ''Benim dönemim içinde Halkbank'tan hiç bir şekilde kredi alınmış değil. Söz konusu bu krediler Binali Yıldırım zamanı içerisinde verildi'' ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan Şehir Üniversitesi konusundaki tartışmalar esnasında isim açıklamadan Davutoğlu'na eleştiride bulunmuş; ''Bunlar da  Halkbank'ı dolandırmaya çalışmışlardı'' ifadelerine yer vermişti.

Şehir Üniversitesi ile alakalı tartışmalara da değinmiş olan Ahmet Davutoğlu açıklamasında; ''Benim başbakan olduğum dönem içerisinde Şehir Üniversitesi Halkbank üzerinden tek bir kuruş  bile kredi almış değil. 2016 senesinin Eylül ayı içerisinde Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı esnasında kredi alımı yapıldı'' ifadelerine yer verdi.

Şehir Üniversitesi'yle hukuki bir şekilde hiçbir bağının bulunmadığını ifade eden Davutoğlu; ''Şehir Üniversitesi ile benim hukuki bir şekilde hiçbir bağım bulunmuyor, ancak orda yer alan öğrenciler ile birlikte  öğretim kadrosunun büyük bir kısmını tanımaktayım. Sağcısı ile, solcusu ile ülkemizde yer alan en duayen öğretim görevlilerinin bulunduğu bir tane üniversite niçin susturulmak amacıyla uğraşılır? Düşünce özgürlüğü ortamında bulunan otoriterleşmeye alternatif meydana getirdiğinden dolayı'' ifadelerine yer verdi..

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.