AKP ile SP ittifak yapacak mı?

Saadet Partisi'nin Genel Başkanı olarak görevli olan Temel Karamollaoğlu, 'AK Parti'yle ittifak olur mu?' şeklindeki soruya üç tane şartlarının bulunduğunu ifade ederek cevap vermiş oldu.

AKP ile SP ittifak yapacak mı?


Saadet Partisi'nin Genel Başkanı olarak görevli olan Temel Karamollaoğlu, 'AK Parti'yle ittifak olur mu?' şeklindeki soruya üç tane şartlarının bulunduğunu ifade ederek cevap vermiş oldu. Karamollaoğlu söz konusu bu şartlarını da başkanlık sisteminin kaldırılmasının yanı sıra  ekonomi alanı içerisinde atılacak adımlar ve adalet alanında gerçekleştirilecek bazı reformlar şeklinde sıralamış oldu

Ankara kulislerinde en fazla konuşulmaya başlanan konularından bir tanesi de hiç şüphesiz ki ittifaklar. Özellikle de Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardımızda bırakmış olduğumuz günler içerisinde Saadet Partisi'nin kanaat önderleriyle görüşmeler yapması, partinin söz konusu bu ittifaka katılabileceğinin bir işareti şeklinde algılanmaya başlamıştı.

CNN Türk muhabirlerinden biri olan Kıvanç El'in aktarmış olduklarına bakılırsa; Saadet Partisi'nin Genel Başkanı görevinde bulunan Temel Karamollaoğlu'na 'AK Parti'yle bir ittifak yapılır mı?' şeklinde bir soru soruldu. Karamollaoğlu ise bu soruya, 'Aslında yapılabilir' ifadelerine yer vererek ittifakın gerçekleşebilmesi amacıyla gereken üç tane şartını sıralamış oldu. O şartlardan ilkinde Karamollaoğlu, başkanlıkla alakalı sistemin yani şu anda mevcut durumda faaliyette olan sistemin değiştirilmesinin gerekli olduğunu ve partili bir Cumhurbaşkanı'nın bulunmaması gerektiğini ifade ediyor. İkinci şartı da adalet alanı içerisinde gerçekleştirilecek bazı adımlarla beraber reformlar. Üçüncü şartına bakıldığında da ekonomi alanı içerisinde atılacak adımlar olduğu görülüyor..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.