Ali Babacan genel başkan oldu

Ali Babacan'ın ortalama bir şekilde üç aydan beri ertelemekte olduğu ve adının ''Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)'' olması konusunda beklentiler bulunan yeni partisi geçmiş olduğumuz gün resmi bir şekilde kuruldu.

Ali Babacan genel başkan oldu


Ali Babacan'ın ortalama bir şekilde üç aydan beri ertelemekte olduğu ve adının ''Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)'' olması konusunda beklentiler bulunan yeni partisi geçmiş olduğumuz gün resmi bir şekilde kuruldu. Demokrasi ve Atılım Partisi öte yandan Kurucular Kurulu'nun ilk toplantısını gerçekleştirmiş oldu. Ali Babacan söz konusu bu toplantı esnasında oy birliğiyle Genel Başkan seçilmiş oldu. 

Söz konusu bu partinin kurucular kurulu içerisinde eski AK Parti'li bakanlar arasındaki Sadullah Ergin ile birlikte  Selma Aliye Kavaf ve de Nihat Ergün'ün yanı sıra eski AK Parti'nin milletvekilleri, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı görevindeki  Devlet Bahçeli'ye karşı adaylık yarışına katılmış olan Ramiz Ongun, Babacan'ın bakanlığı dönemi esnasındaki ekonomi ekibinin de yer almakta olduğu tam 90 tane isim yer alıyor. 

Ak Parti'den istifa etmiş bulunan Mustafa Yeneroğlu listede yer aldığı için Babacan'ın partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde temsil edilmekte olan 11. parti olarak öne çıkacak. Genel başkan seçilmiş olan Babacan ile birlikte ekibinin 11 Mart 2020 tarihinde saatler 12:00'yi gösterirken Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştireceği de ifade edildi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.