Çok zor bir bütçe sınavı vermiş olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)'sinin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin çok daha kalabalıkta bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Meclisi içerisinde, 2020 senesine ait ilk bütçe sınavını vermiş olacak.

Çok zor bir bütçe sınavı vermiş olacak


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)'sinin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin çok daha kalabalıkta bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Meclisi içerisinde, 2020 senesine ait ilk bütçe sınavını vermiş olacak. Yasa gereğince belediye meclislerinin, başkan tarafından sunulmuş olan bu bütçeyi aynen ya da değiştirip kabul etme  gibi bir yetkisi yer alıyor. Eğerki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi bütçeyi tamamen red ederse, meclisin feshini başlatabilecek olan yasal süreç devreye girmiş bulunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan İmamoğlu'nun görevli durumdaki ekibi tarafından hazırlanmış 2020 senesine ait İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bütçesi, kasım ayında Mecliste görüşülmeye başlanacak. 11 Kasım tarihi içerisinde başlayacağı açıklanan meclis toplantılarının ilk haftası içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinin gündeme gelecek olması konusunda bir beklenti yok. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı durumdaki okullar içerisinde, 18 ila 22 Kasım tarihlerinde uygulamaya koyulacak ilk ara tatilden dolayı Meclisle ilgili görüşmelere de 1 haftalık ara verileceği açıklandı.

25 Kasım tarihi içerisinde başlayacağı açıklanan 2. hafta Meclis toplantısı esnasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte öteki kuruluşların 2020 senesi bütçeleri görüşülüyor olacak.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.